Ga naar de inhoud
Ondernemen

Vandebron in gesprek over overname

Energiebedrijf Vandebron is op zoek naar een nieuwe aandeelhouder en praat met verschillende partijen over een hele of gedeeltelijke overname.

De aanbieder van groene stroom heeft het afgelopen jaar gesprekken gevoerd met een aantal potentiële kandidaten. Tot nu toe is daarover echter geen overeenkomst bereikt, bevestigt oprichter Aart van Veller na bericht in Het Financieele Dagblad.

Greenchoice heeft begin dit jaar 'eerste fasegesprekken' gevoerd met Vandebron, maar die zijn op niets uitgelopen, zo laat financieel directeur Martin van Sleeuwen van Greenchoice aan de krant weten. Vandebron zelf wil die gesprekken niet bevestigen.

De directie laat wel weten sinds vorig jaar op zoek te zijn naar een nieuwe aandeelhouder, omdat een van de huidige kleinere aandeelhouders wil uitstappen."Dat komt omdat een termijn van vijf jaar afloopt en de investeerder voor die periode instapte", zegt Van Veller.

'Eind dit jaar duidelijkheid'

De ondernemer zegt ook dat er op dit moment gesprekken lopen, maar dat er pas eind dit jaar duidelijkheid moet komen. Met welke partijen er gesprekken zijn, wil hij niet zeggen.

Wel zegt hij dat het partijen zijn die passen binnen de missie van Vandebron. Het bedrijf ageert namelijk fel tegen duurzame stroom die traditionele maatschappijen aanbieden. Volgens het bedrijf gaat het dan vaak om kolenstroom die met een certificaat als stroom uit Noorse waterkrachtcentrales worden verkocht.

Vandebron zelf bemiddelt tussen leveranciers, zoals boeren met een windmolen, en klanten. Een boer die meer stroom genereert met zijn windmolen dan hij zelf gebruikt, kan dat via het bedrijf verkopen.

Gas
Lees meer:
Gas en licht worden goedkoper, maar reken je niet rijk