Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Business

Nina Storms geeft roer sapbedrijf uit handen aan Amerikaan

26 juli 2019 13:18 Aangepast: 26 juli 2019 13:46
Beeld © ANP

Investeerder Nina Storms, die vorige maand tijdelijk de leiding kreeg over het beursgenoteerde sapjesbedrijf Natur, heeft het roer overgegeven aan een nieuwe topman. "Hij is een veteraan uit de levensmiddelenindustrie", aldus Storms.

Storms was sinds 2016 als geldschieter en mede-oprichter bij Natur betrokken, maar benadrukt dat het nooit 'haar bedrijf' is geweest. Wel bezit haar dochter Karen een minderheidsbelang. Zelf nam zij eind juni, na een ingrijpende herstructurering, tijdelijk de leiding van Natur in handen.

"Het personeel vroeg dat aan mij, en ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen", laat Storms weten. "Maar het was nooit de bedoeling dat ik lang ceo zou zijn."

Nieuwe topman

Dat blijkt, want volgens een document dat Natur zojuist bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft gedeponeerd, is de Amerikaan Paul Bartley inmiddels benoemd tot nieuwe topman.

Bartley werkte volgens het bericht tot dusverre bij een familiebedrijf dat actief is in de levensmiddelenindustrie. De afgelopen 5,5 jaar was hij de directeur van Delori Foods. Volgens zijn cv was hij onder meer actief in Azië.

Cannabidiol

Ook zou hij een divisie hebben opgezet die verpakkings- en verwerkingsdiensten levert 'aan de hennepindustrie'. Natur kondigde onlangs aan ook producten op de markt te gaan brengen met het niet-bedwelmende bestanddeel cannabidiol (CBD), dat wordt gemaakt van hennepplanten.

Of Natur en Delori als gevolg van de nieuwe benoeming ook gaan samenwerken, kon Storms nog niet zeggen. "De komende weken zullen we een aantal nieuwe stappen bekendmaken."

Wurggreep retailbedrijven

Volgens het document dat Natur indiende bij de SEC ontwikkelde Bartley ook een systeem met de naam Share, waarmee producenten zich rechtstreeks tot de consument kunnen richten. Zo zouden zij niet meer 'in de wurggreep van detailhandelsbedrijven' hoeven te zitten.

Uit het document blijkt verder dat Natur 250.000 dollar heeft geleend aan een bedrijf Share International, waarbij Bartley betrokken is. Het is de bedoeling dat Natur en dat bedrijf gaan samenwerken. Als dat mislukt, hoeft Share de lening niet terug te betalen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van