Ondernemen

Huis huren tijdens GP Zandvoort? Dat is dan 18.900 euro (ex. btw)

24 juli 2019 16:18 Aangepast: 25 juli 2019 19:31
Het huis dat te huur staat. Beeld © Remco Rhee

Het is een uiterst normaal, knus huisje in een Haarlemse straat. Donkere deur, bloemen voor het raam. Maar een ding is niet zo normaal: tijdens de Grand Prix Zandvoort staat het te huur voor 18.900 euro.

"Een koopje", zegt de 42-jarige Haarlemse ondernemer Remco Rhee lachend. Hij is de eigenaar van het huis. "Ik zit in een mooi stukje Haarlem en voor een paar honderd euro ga ik m'n huis gewoon niet uit. Dit is een prima deal."

Hij vindt zijn vraagprijs niet zo gek omdat volgens hem aan de boulevard van Zandvoort 'nog veel meer' wordt gerekend. Dat gebeurt niet massaal, maar er is in ieder geval één hotel in Zandvoort waar 12.500 euro wordt gerekend voor 2 nachten, ruim 1500 euro meer per nacht dan Rhee rekent.

Ontbijtje inclusief

Zijn deal luidt als volgt: voor 18.900 euro (exclusief 21 procent btw) huur je de woning van 65 vierkante meter van donderdagmiddag 13.00 uur tot maandagmiddag 12.00 uur. Er staan fietsen in de schuur en ontbijt zit bij de prijs inbegrepen.

"Dat mag dan ook wel, natuurlijk. Voor de persoon die dit huurt pers ik zelf de sinaasappels van de groenteboer om de hoek hoor", belooft hij. "En ik ga iedere dag naar de bakker, de slager, vers krantje halen. Geen probleem."

Remco Rhee Remco Rhee

'Ik slaap wel op kantoor' 

Rhee heeft een complete website gemaakt voor het huis, waar ook een 'persoonlijke conciërge' bij de prijs inbegrepen is. "Dat ben ik gewoon zelf. Ik ga wel een weekje op kantoor slapen", zegt hij. "Die vier dagen geef ik ze alle tips en hulp die nodig is. Ik regel alles voor de gasten." 

Ja, het is extreem veel geld voor een paar nachten in de buurt van Zandvoort, dat weet Rhee ook wel. "Ik richt me ook niet op de gemiddelde bezoeker of F1-fan", verklaart hij.

"Je zal zien: Zandvoort heeft gewoon te weinig capaciteit. Dan heb je altijd die ene jongen die te veel geld heeft en toch in de buurt wil slapen, die kan hier terecht. En dan krijgen ze ook nog fantastisch ontbijt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

GP Zandvoort in heel Nederland gratis te zien

Sterrendiner of Maybach met chauffeur

Bezoekers die wat meer luxe willen, kunnen ook bij Rhee terecht. Op de website kun je ook nog twee elektrische snorscooters boeken (3900 euro ex. btw), een Mercedes CLA 250 met chauffeur (7900 euro) of een Maybach met chauffeur (12.900 euro).

Wie daarna nog geld over heeft om te eten krijgt ook nog een keuze. Overnachters kunnen zelf de keuken in duiken, maar het is ook mogelijk om voor 9900 euro (ex. btw) een arrangement te boeken.

Op donderdag komt er dan een 'exclusieve sterrenlunch' aan huis, op vrijdag en zaterdag volgen lunch en diner in toprestaurants in de regio.

De keuken. De keuken.

Waar komen de prijzen vandaan?

Rhee is tot de prijzen gekomen door af te gaan op wat nu bekend is van wat verhuurders in Zandvoort waarschijnlijk gaan doen, zegt hij. "De scooters zijn een kwestie van inkoop, verzekering en afschrijving, plus wat onkosten voor het regelen." De prijzen voor lunch/diner en de auto's zijn gebaseerd op 7-gangen-diners van goede restaurants in de regio. 

"De auto's zijn een stukje extra luxe, waarvoor je uiteraard huur, verbruik en verzekering moet betalen", zegt Rhee. "Maar ook gewoon voor de luxe van een chauffeur die de hele dag welgemanierd klaarstaat om je overal heen te brengen." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

F1-kaartjes voor Zandvoort toegewezen: handel barst los op Marktplaats

Stunt of niet?

Is hij serieus met de verhuur, of is het een stunt? "Ik ben bloedserieus", zegt Rhee. "Ik vraag nogal een hoop centen, dus dan pak ik het ook groot en over the top aan. Ik vind het grappig, moet er ook gewoon om lachen. Als het niet lukt, lukt het niet. En als het wel lukt, ben ik heel tevreden."

"Het gaat erover in de straat", zegt Rhee. Als het dit jaar lukt, verhuur ik m'n huis de komende jaren ook en dan weet ik zeker dat de straat volgt. Bij dezen beloof ik al dat ik best zo'n site voor anderen wil bouwen. Met alle liefde en plezier, en met 10 procent commissie."

'Genoeg andere opties'

Rhee is zich ervan bewust dat zijn verhuuractie mogelijk kwaad bloed zet bij anderen. "Het is ook niet voor iedereen, ik vind het zelf ook exorbitant veel. Als iemand het ervoor over heeft, krijgt hij vier topdagen in een prachtstad. Er zijn genoeg opties voor de liefhebber die er graag bij is maar dit in geen 18.900 jaar gaat betalen", zegt hij.

"Het is sowieso geen gezellig en goedkoop familie-uitje, wat eigenlijk wel jammer is voor de liefhebbende gezinnen." 

De woonkamer. De woonkamer.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van