Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Business

Hotels verheugen zich nu al op songfestival: 'Alle kamers zijn geblokkeerd'

19 juli 2019 16:27 Aangepast: 19 juli 2019 19:34
Fans kijken naar de finale van het Songfestival in Muziekcafe BarBiertje in Hellevoetsluis. Beeld © ANP

Hotels in Maastricht en Rotterdam nemen voorzorgsmaatregelen voor als het Eurovisiesongfestival naar hun stad komt. Veel grote hotels blokkeren de maand mei volgend jaar, om voldoende kamers te hebben voor artiesten, organisatie en vaste klanten en met het oog op een prijsverhoging. Sommige kleine hotels zijn al de hele maand mei volgeboekt.

Het is nog niet zeker waar het Songfestival plaatsvindt, daar wordt in de komende maanden een beslissing over verwacht.

Sommige hotels al volgeboekt 

Ook is nog onzeker welk weekend van mei het festival is. Echte fans wachten dat alleen niet af, met als gevolg dat sommige weekenden in mei al helemaal zijn volgeboekt bij sommige hotels.

Zoals bij Hotel Bazar, in Rotterdam. "Het was vermakelijk om te zien, ineens knalde de verkoop omhoog", vertelt manager Tessa Stolk.

In sommige weekenden in mei zijn alle 20 kamers al volgeboekt. "Dat zijn diehard fans, die gewoon zeker willen zijn van een plekje, ze zullen in Maastricht hetzelfde hebben gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Songfestival naar Rotterdam of Maastricht

De meeste belangstelling is voor de dagen 12 tot en met 16 mei, volgens festivalwatchers de meest waarschijnlijke datum voor het festival.

Hotelkamers in kanssteden in optie

Om te voorkomen dat er door vroegboekende fans geen kamers zijn voor de deelnemers, journalisten en juryleden heeft het organisatiecomité in Maastricht gevraagd of hotels in en rond de stad voor de maand mei nog even geen reserveringen aannemen.

"Meteen na de winst van Duncan zijn hotelkamers in de stad op verzoek van hen in optie gezet", vertelt Camille Oostwegel, eigenaar van het gelijknamige bedrijf waar drie hotels onder vallen. Alle 223 kamers die daaronder vallen, zijn nu niet te boeken.

"Alleen al in Maastricht staan 3000 kamers in optie", weet hij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Songfestivalstrijd: Ahoy moet MECC nu zien te overstralen

Mooie promotie

Oostwegel is hoorbaar groot voorstander van het evenement in zijn regio en ziet alleen maar voordelen. "We hebben veel ervaring, dankzij de concerten van André Rieu, dan zitten onze hotels ook vol met buitenlandse gasten", aldus Oostwegel. "We houden van muziek, in de meest Europese stad van Nederland."

Omdat het festival nog wel even op zich laat wachten, is het geen probleem om nu geen reserveringen aan te nemen. "Als dit twee of drie maanden van tevoren zou zijn, zou dat niet kunnen." Hij ziet het evenement vooral als mooie promotie, de tarieven worden er daarom niet op aangepast.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Polderen over het songfestival kan beginnen

'Prijzen lopen spuigaten uit'

Ook bij Hotel Bazar blijven de prijzen hetzelfde, bezweert Stolk. "Wij vragen geen 300 euro per nacht, zoals anderen die de prijzen belachelijk omhoog gooien. Het loopt de spuigaten uit, daar doen we niet aan mee", zegt zij.

Haar collega van het Hotel Rotterdam City heeft 50 van de 115 kamers die zijn hotel rijk is, al aan de organisatie beloofd, voor als het festival naar Rotterdam komt.

Om anderen niet teleur te hoeven stellen, is reserveren voor mei verder niet mogelijk, laat manager Bas de Vreeze weten. Dat is nodig, om de boel een beetje onder controle te houden, de eerste boekingen kwamen al direct na de winst van Duncan binnen, zegt hij.

Kamers geblokkeerd voor vaste gasten

Er is nog een andere reden voor het blokkeren van reserveringen, legt Melanie Linders uit, sales manager van het Select Hotel Apple Park in Maastricht. Zij heeft 50 kamers in optie gegeven aan het MECC.

De rest is geblokkeerd, om reguliere gasten te beschermen. "Voor onze vaste clientèle, de corporate gasten, houden we kamers vrij."

Voor wie zeker wil zijn van een slaapplek, heeft het hotel wel een mogelijkheid, maar dan hoor je later de prijs, zegt Linders. En die prijs bepaalt het hotel aan de hand van wat andere hotels doen en de vraag. Maar, stelt Linders gerust, het lijkt er niet op dat de prijzen 'enorm over de kop' zullen gaan.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van