Ga naar de inhoud
Ondernemen

Adriaan Mol haalt 25 miljoen op voor betaaldienst Mollie

Beeld © Adriaan Mol

Ondernemer Adriaan Mol heeft een investering van 25 miljoen euro opgehaald voor zijn betaaldienst Mollie. Het Amsterdamse bedrijf heeft naar eigen zeggen inmiddels 65.000 mkb-bedrijven als klant en hoopt met het geld verder te kunnen groeien.

Het is de eerste externe investering voor het bedrijf. Het geld komt van een groep individuen, waaronder de voormalige CFO van Airbnb Laurence Tosi en de mensen achter betaaldienst Klarna.

Een post op Linkedin van het bedrijf vandaag verwijst naar een ietwat nostalgische quote van de oprichter. Dertiger Adriaan Mol vindt het 'tijd voor verandering': banken vragen te hoge fees en bieden onduidelijke producten. Dat is de reden dat hij meer dan tien jaar geleden begon met het bedrijf.

Serieus bedrijf

Mollie faciliteert betalingsverkeer voor webwinkels, onder meer via iDEAL en creditcard. "We hebben sinds kort een bankvergunning. We willen gaan concurreren met de reguliere banken", vertelde Mol eerder aan RTL Z.

Daar moet die 25 miljoen bij gaan helpen. Volgens Mol groeit zijn bedrijf snel en verwerkt het inmiddels meer dan 5 miljard euro aan betalingen van bedrijven zoals Deliveroo, Ahold en Unicef. Het bedrijf telt meer dan honderd werknemers

Mol verklapte eerder ook dat het bedrijf in 2016 in omzet verdubbelde, net als de twee jaar ervoor. "De cowboytijd is echt voorbij. Dit is een serieus bedrijf." Net als de andere bedrijven onder zijn hoede, waaronder sms-bedrijf messagebird. Mol investeert zijn geld ook weer in andere bedrijven.

Het
Lees meer:
Het startupimperium van Adriaan Mol (33): 'Cowboytijd is voorbij'