Business

Drummende vastgoedbaas koopt failliete muziekketen Key Music

01 juli 2019 10:13 Aangepast: 01 juli 2019 10:33

De failliete muziekwinkelketen Key Music maakt een doorstart. De 'drummende vastgoedhandelaar' Jan 't Hoen heeft zowel het failliete Nederlandse als het Belgische deel van de keten overgenomen.

Het van oorsprong Belgische Key Music groeide de afgelopen jaren hard door de overname van het Nederlandse Feedback Muziek en de opening van nieuwe winkels. Het concern omvatte 19 winkels in Nederland en België, waarvan er 8 in handen waren van zelfstandige ondernemers.

Faillissement

Eerder deze maand ging het Nederlandse deel van de onderneming, met vijftig werknemers, echter op de fles. "Het is verleidelijk te zeggen dat het bedrijf het verloren heeft van de internetwinkels. Iedereen lijkt daar nu op te wijzen. Maar ik heb nog geen onderzoek gedaan naar de oorzaken", zei curator Sjoerd Warringa destijds tegen RTL Z.

De muziekwinkelketen maakt nu een doorstart onder de nieuwe eigenaar Hoad Holding, een bedrijf van vastgoedonderemer Jan 't Hoen. Hij is onder meer bekend als de 'drummende vastgoedhandelaar' en eigenaar van het Amsterdamse muziekcentrum Q-Factory.

Wild Romance

't Hoen richtte zijn vastgoedbedrijf Hoad in 1989 op. Rond de eeuwwisseling participeerde hij in appartementen in de Amsterdamse Graansilo, waarmee de basis werd gelegd voor Astoria Vastgoed. Dat heeft inmiddels projecten ontwikkeld in Nederland, België en Spanje.

Vorig jaar stond 't Hoen in de schijnwerpers, toen hij The Wild Romance, de vroegere begeleidingsband van Herman Brood, bijeenbracht. Van het project werd de op YouTube populaire documentaire Buying the band gemaakt.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van