Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Van onze partner Deloitte

Dit zijn de best geleide bedrijven van Nederland

30 april 2019 15:18 Aangepast: 02 mei 2019 14:57

Jaarlijks maakt Deloitte een selectie van bedrijven die voldoen aan het predicaat van Best Managed Companies. Winnaars blinken uit in onder andere innovatie, duurzaamheid en aanpassingsvermogen op de veranderende arbeidsmarkt.

Dit jaar staan 37 bedrijven op de lijst van Best Managed Companies. De lijst wordt samengesteld door Deloitte om een beeld te geven van bedrijven die als voorbeeld dienen voor het Nederlandse midden- en grootbedrijf. Deloitte beoordeelt deze bedrijven op basis van het Business Maturity Model, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Utrecht.

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor deelname aan het inhoudelijke programma van Deloitte moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen. De bedrijven moeten een omzet van meer dan 25 miljoen per jaar hebben en een zelfstandig Nederlands management.  Thema’s die bij de nominatie een rol hebben gespeeld zijn duurzaamheid, innovatie en de ‘future of work’, over hoe arbeid zich de komende jaren gaat ontwikkelen.

Ervaring delen

Ineke Kooistra van de snel groeiende uitzender Young Capital reageert verheugd op hun deelname aan het Best Managed Companies-programma. Kooistra: “Het is voor ons een groot compliment, zeker omdat we zo hard groeien en groei en goed bestuur elkaar soms in de weg kunnen zitten.”

Volgens Kooistra betekent de stormachtige groei van Young Capital dat het bedrijf zich voor de inrichting van de processen telkens moet aanpassen aan een nieuwe realiteit. De toename in omvang heeft constant gevolgen voor de innovatie, het personeelsbeleid en de verhoudingen met klanten en opdrachtgevers. “De ervaring die we opdoen als snelle groeier, delen we ook weer met hen.” , zegt Kooistra.

Geen eendagsvlieg

Dat de uitzender nu het predicaat Best Managed Company mag dragen ziet ze als een absolute opsteker. Kooistra: “De uitverkiezing draagt bij aan ons imago van betrouwbaarheid. En dat is goed, voor zowel onze medewerkers, onze klanten als onze toekomstige medewerkers. Het bewijst dat we geen eendagsvlieg zijn.”

Opvallend aan Deloitte’s Best Managed Companies-programma is dat sommige bedrijven jaar op jaar op de lijst kunnen komen te staan. Een goed voorbeeld is softwareleverancier AFAS die dit jaar al voor de elfde keer aan het programma deel mag nemen. AFAS is een van de elf platinum members die zeven jaar (of meer) op rij een nominatie hebben verdiend.

Succesfactoren

AFAS-CEO Bas van der Veldt is er trots op: “Het blijft een mooie erkenning om alweer voor het elfde jaar op rij het certificaat van ‘Best Managed Company’ te ontvangen. Al onze medewerkers zijn elke dag bezig met hoe het net weer een procentje beter kan voor onze klanten en dat zorgt er op zijn beurt weer voor dat we al heel lang, heel succesvol kunnen zijn als bedrijf.”

Egon Diekstra is CEO van Hamilton Bright dat salestrainingen geeft en materialen verstrekt die de verkoop op de winkelvloer moet aanjagen: “Deze award bevestigt onze continue ontwikkeling op alle onderdelen binnen ons bedrijf. Een hoge medewerker- en klantbetrokkenheid, focus op specialisme en ruimte bieden voor ondernemerschap zijn voor ons de bepalende succesfactoren.”

Ook Charlie MacGregor, oprichter en CEO van The Student Hotel, ziet de deelname aan Best Managed Companies als een waardering voor de leiding aan de groeistrategie van het studentenhuisvestigingsbedrijf. “We proberen een zakelijke omgeving te creëren maar geen beleidsmatig doolhof.”, zegt MacGregor. Dat The Student Hotel op de lijst terecht is gekomen, zegt volgens hem wel iets over de doelstelling van het bedrijf om een Complete Connected Community te bouwen. “Het is onze missie om de gastvrijheidsindustrie te veranderen.”

MacGregor ervaart deelname aan het programma dat bij Best Managed Companies hoort als een flinke steun in de rug. Hij zegt dat dit soort programma’s een extra stimulans zijn om de komende jaren door te groeien. De ambities zijn niet gering. The Student Hotel wil ook buiten Europa uitbreiden, zegt hij: “Dit laat zien dat we niet alleen een disruptieve partij zijn, maar ook echte professionals.”

Een overzicht van alle Best Managed Companies vind je hier.

Op 23 mei vindt het Best Managed Companies Gala plaats waarin bekend wordt welke drie bedrijven er met de titels vandoor gaat. De titels zijn ingedeeld in de categoriën: Innovation & Technology, Sustainablity en Future of work.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore