Ga naar de inhoud
Ondernemen

Sissy-Boy gered: moederbedrijf van Manfield neemt keten over

Een filiaal van Sissy-Boy. Beeld © ANP

Mode- en lifestyleketen Sissy-Boy maakt een doorstart nadat het gisteren officieel failliet werd verklaard. Het bedrijf wordt overgenomen door de Termeer Groep, een familiebedrijf dat ook de eigenaar is van schoenenketens Sacha en Manfield.

En dat is in ieder geval heel goed nieuws voor een groot deel van het personeel. Termeer groep is van plan om zo'n 80 procent van het personeelsbestand over te nemen, zegt woordvoerder Cecile Termeer. Bij Sissy-Boy werken zo'n 600 mensen.

40 winkels in Nederland

Dat betekent ook dat er in de winkelstraat weinig zal veranderen. De nieuwe eigenaar neemt in ieder geval alle 40 Nederlandse winkels van Sissy-Boy over en is van plan om die ook open te houden. "De vijf winkels in België nemen we nog onder de loep", zegt Termeer.

Volgens Termeer 'sluiten de winkels van Sissy-Boy perfect aan bij de formules die we nu hebben'. "Het is een prachtig merk met een mooi verhaal", zegt ze. Bovendien verkoopt ook Sissy-Boy, net als Manfield en Sacha, private label-producten. Dat wil zeggen: producten met het merk van de winkel, maar die door een ander bedrijf zijn geproduceerd.

Familiebedrijf

Hoewel Sissy-Boy de afgelopen jaren er financieel steeds beroerder voor ging staan, verwacht Termeer dat de keten onder de vleugels van het familiebedrijf het wel gaat redden met evenveel winkels en bijna al het personeel.

Daarmee lijkt het erop dat Termeer Groep de oorzaak van de problemen voor Sissy-Boy vooral heeft gezien bij de aansturing van het bedrijf. Cecilia Termeer wil daarover niet te veel kwijt anders dan de vaststelling dat de organisatie veel groter is dan alleen de winkels.

Investeringsmaatschappij

Sinds 2017 was Sissy-Boy in handen van de Brand Retail Group, een samenwerkingsverband tussen investeringsmaatschappij Standard Investments en ondernemer Marcel van Gelderen. Zij probeerden te snijden in de kosten en te investeren in de winkels en de webshop, maar dat mocht uiteindelijk niet baten.

Hoeveel Termeer Groep heeft betaald voor Sissy-Boy is niet bekendgemaakt.