Ga naar de inhoud
Business

'Maseratiman' Möllenkamp moet definitief ruim 3 jaar cel in

Oud-topman van woningcorporatie Rochdale Möllenkamp. Beeld © ANP

De voormalige topman van woningcorporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp, kan niet aan zijn eerdere veroordeling ontkomen. Dat bepaalt de Hoge Raad vandaag. Dat betekent dat zijn veroordeling van drie jaar en drie maanden cel blijft staan.

Möllenkamp werd in 2017 door het gherechtshof in hoger beroep veroordeeld voor onder meer het ontvangen van steekpenningen, witwassen en meineed. De straf van meer dan 3 jaar die hij kreeg opgelegd was hoger dan de 2,5  jaar die hij eerder kreeg van de rechtbank.

Daarop ging Möllenkamp in cassatie bij de Hoge Raad, maar deze houdt de straf dus in stand.

Hoe
Lees ook:
Hoe word ik een rat? Hubert Möllenkamp ging te ver en ontspoorde

Maserati Quattroporte

Möllenkamp is de voormalig topman van woningcorporatie Rochdale. Hij werd onder meer bekend door zijn luxe levensstijl. Zo reed hij rond in een Maserati Quattroporte.

Möllenkamp werd 2009 ontslagen door Rochdale nadat de misstanden aan het licht waren gekomen. Ook moest hij ruim 2,1 miljoen euro terugbetalen aan de Staat. Möllenkamp zelf heeft altijd ontkend dat hij steekpenningen heeft aangenomen.

Valse verklaring

Hij ging in cassatie omdat hij het onterecht vond dat het hof de valse verklaring die hij in 2014 had afgelegd tegenover de Parlementaire Enquêtecommissie Woningcorporaties had gebruikt in de strafzaak.

Maar de Hoge Raad vindt dat deze opzettelijk afgelegde valse verklaring alleen is gebruikt om meineed te bewijzen. Bovendien is het niet in strijd met het recht op een eerlijk proces. De Raad vond wees ook de andere cassatieklachten af.