Ondernemen

Zuivelondernemer Mireille Kaptein is Zakenvrouw van het jaar

18 maart 2019 20:11 Aangepast: 21 maart 2019 09:11
Mireille Kaptein (midden) bij de uitreiking van de awards. Beeld © Zakenvrouw van het Jaar

Mireille Kaptein (46) is uitgeroepen tot Zakenvrouw van het jaar 2019. Ze is algemeen directeur van Kaptein, een familiebedrijf dat zich bezig houdt met de productie, verwerking en verpakking van kaas en boter.

Kaptein geeft ruim tien jaar leiding aan het bedrijf, dat vestigingen heeft in Heiloo, Oosthuizen en het Belgische Bilzen. Er werken 180 mensen, het bedrijf is naar eigen zeggen goed voor ruim 90 miljoen omzet.

Het bekendste merk uit haar stal is 'Echte boter'; kaasliefhebbers kunnen Old Alkmaar en Alkmaars Roem kennen. De producten worden naar 55 landen over de wereld geëxporteerd.

Sobere bijeenkomst

Jury-voorzitter Annemarie Jorritsma en minister Cora van Nieuwenhuizen waren vanavond afwezig bij de uitreiking, vanwege de nasleep van de aanslag in Utrecht. De bijeenkomst werd bovendien versoberd.

"Ik zie de prijs als aanmoediging voor alle ondernemende vrouwen van Nederland", reageerde Kaptein op het winnen van de prijs "Mijn advies aan hen allen: laat je niet weerhouden door een plafond, of die van glas is of van beton, maar sta pal voor je ambities, je bedrijf en grijp je kans."

Champagnehuis

Het is de 38e keer dat de prijs is uitgereikt. Eerder gingen onder andere reisondernemer Elske Doets, architect Francine Houben en automatiseerder Meiny Prins voor. 

De prijs, die voluit Prix Veuve Clicquot Business Woman of the Year Award heet, is vernoemd naar de weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in 1805 na de dood van haar man het beroemde champagnehuis in handen kreeg en liet opbloeien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van