Ondernemen

Forbes: Kylie Jenner (21) jongste selfmade miljardair ooit

05 maart 2019 17:55 Aangepast: 05 maart 2019 21:35
Kylie Jenner verkoopt haar make-up vooral via sociale media. Beeld © Getty

Kylie Jenner is de jongste miljardair ter wereld. De 21-jarige telg uit de bekende reality-tv-familie Kardashian-Jenner gooit hoge ogen bij de jaarlijkse miljardairslijst van Forbes.

Het Amerikaanse magazine waardeert haar make-upimperium op 1 miljard dollar. Daarmee stoot Jenner voormalig titelhouder Mark Zuckerberg, destijds 23, van de troon. De 34-jarige Facebook-oprichter is inmiddels goed voor 62 miljard dollar.

Al sinds haar tiende is Kylie te zien in de Amerikaanse reality serie Keeping Up With the Kardashians. Drie jaar geleden startte ze met Kylie Cosmetics, dat ze voornamelijk vanaf haar iPhone runt. Ze krijgt daarbij hulp van haar moeder Kris. 

Fijn schouderklopje

Forbes schat dat het bedrijf vorig jaar een omzet van 360 miljoen dollar boekte, waarmee het op 900 miljoen wordt gewaardeerd. Omdat Jenner voor de volle 100 procent eigenaar is en al 100 miljoen met Kylie Cosmetics heeft verdiend, komt ze uit op een miljard.

"Ik had er niks van verwacht en kon niet overzien wat dit in de toekomst zou opleveren", zegt Kylie in een interview met Forbes. "Maar de waardering voelt erg goed, dat is een fijn schouderklopje."

Sociale media

Jenner verkoopt bijna al haar make-up via haar accounts op sociale media. Ze heeft 128 miljoen volgers op Instagram, bijna 27 miljoen volgers op Twitter, maar haar Snapchat is het meest bezochte account.

Vorig jaar tweette ze de beurs van Snap nog ruim 7 procent lager. In het bericht vroeg de realityster zich hardop af of haar volgers de Snap-app ook niet meer openen. Daarop verloop het bedrijf 1,7 miljard aan beurswaarde.

Ruim 200 miljardairs

Amazon-oprichter Jeff Bezos is nog altijd de rijkste man ter wereld, met een geschat vermogen van 131 miljard dollar. De Amazon-topman kondigde begin dit jaar zijn scheiding aan; het is dus nog maar de vraag hoeveel van zijn vermogen naar zijn ex-echtgenote zal vloeien.

Op de tweede plaats in de Forbes-rangschikking staat Microsoft-baas Bill Gates (96,5 miljard dollar), gevolgd door superinvesteerder Warren Buffett (82,5 miljard dollar).

Forbes telt nu ruim tweeduizend miljardairs, 55 minder dan vorig jaar. Het is nog maar de tweede keer dit decennium dat zowel hun aantal als hun totale vermogen krimpt, merkt het tijdschrift op.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van