Business

Failliet 1Dayfly overgenomen door concurrent Outspot

06 februari 2019 16:40 Aangepast: 06 februari 2019 16:40
Oprichter Roderick Voerman. Beeld © 1DayFly

De failliete kortingensite 1Dayfly wordt doorgestart door de Belgische branchegenoot Outspot. De nieuwe eigenaar zegt de mogelijkheden te onderzoeken om gedupeerde klanten tegemoet te komen.

Op de kortingensite 1Dayfly kregen koopjesjagers elke dag nieuwe aanbiedingen, die slechts één dag geldig waren. Het bedrijf groeide aanvankelijk snel, maar ging eerder deze maand bankroet. Volgens oprichter Roderick Voerman kwam dat mede door forse concurrentie en enkele financiële tegenvallers.

Curator Martijn Vermeeren meldde na het faillissement dat er veel interesse was voor een doorstart, onder meer bij branchegenoten en uitgeverijen. In het verleden hebben ook Emesa van John de Mol en RTL Ventures wel eens naar een overname van het bedrijf gekeken.

Kleine branchegenoot

De uiteindelijke koper is Confinity, het bedrijf achter Outspot. "Dat is een van de grotere spelers op het gebied van flash sales in de Benelux", aldus de curator. Ook Outspot biedt dus producten met tijdelijke kortingen aan. Het bedrijf is in Nederland wel actief, maar nog niet erg bekend.

Volgens de curator bood Outspot toch de grootste kans op een succesvolle doorstart. De negen werknemers van 1Dayfly kunnen bij de nieuwe eigenaar solliciteren. Outspot zegt ook 'naar mogelijkheden te kijken' om gedupeerde klanten, die producten betaalden maar niet geleverd kregen, te compenseren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van