Business

Unilever zet verder in op gezonde snacks: opnieuw overname

05 februari 2019 18:44 Aangepast: 18 april 2019 19:24
Beeld © Getty

Unilever heeft de Britse gezonde snackfabrikant Graze overgenomen. Hoeveel Unilever betaalt voor het bedrijf, maken de twee partijen niet bekend. Met de overname vergroot Unilever de aanwezigheid op de markt voor gezonde snacks.

De bedrijven zeggen niet hoeveel er is gemoeid met deze overname. Maar bronnen rond de overname zeggen tegen Financial Times dat Unilever zo'n 170 miljoen euro betaalt voor Graze. 

Het kopen van weer een speler op van gezonde tussendoortjes past goed in de strategie van het bedrijf om meer te investeren in gezond voedsel. 

Afgelopen december nam het ook al de Health Food Drinks-divisie van GlaxoSmithKline over. Met die overname was 3,3 miljard euro gemoeid.

Miniatuurvoorbeeld
Gezonder

Unilever koopt drankjesfabrikant van GlaxoSmithKline voor 3,3 miljard

Concurrentie afgetroefd

Er waren al langer geruchten dat Unilever een oogje had laten vallen op het merk. Kellogg's, bekend van de ontbijtgranen, en PepsiCo hadden kennelijk ook interesse. 

Graze werd in 2008 opgericht en verkoopt gezonde snacks. Het begon ooit als bezorgdienst van dozen met gezonde repen, noten en zaden bij consumenten thuis. Nu worden de producten ook verkocht in zo'n 30.000 winkels in Groot-Brittannië en een aantal grote supermarktketens in de VS. 

Unilever neemt het merk over van de Amerikaanse investeerder Carlyle. Zij kochten het in 2012 en investeerden in het bedrijf om door te kunnen groeien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van