Business

Bankroet voor 'niet weg te denken' modebedrijf Demiville

03 december 2018 12:24 Aangepast: 03 december 2018 16:29
Demiville was financieel gezond, tot haar leverancier in de problemen kwam. Beeld © DFG

Het faillissement van de belangrijkste jeansleverancier Italservices heeft het Nederlandse modebedrijf Demiville Fashion Groep (DFG) de das omgedaan. Dat zegt curator Christian Hartsuiker tegen RTL Z.

Het Amsterdamse Demiville werd in de jaren negentig opgericht en importeerde met een klein team onder leiding van modeondernemer en ex-muzikant Jan Halverstad verschillende modemerken, zoals schoenen van Ishikawa, shirts van WeekendOffender en spijkerbroeken van Met

Financieel gezond

Volgens de meest recente jaarrekening over 2016 was Demiville – dat volgens de eigen website 'niet weg te denken is uit de Nederlandse modebranche' - financieel gezond en had weinig schulden. Toch blijkt het modebedrijf eind vorige week op de fles te zijn gegaan.

Volgens curator Hartsuiker is het bankroet te wijten aan verslechterende marktomstandigheden en het faillissement van Italservices, het Italiaanse modehuis achter de Met-jeans, het belangrijkste merk van Demiville.

Problemen leverancier

Italservices groeide afgelopen jaren sterk, onder meer door overnames, maar kwam deze herfst in de problemen. "Demiville heeft nog een tijdje een eigen outletstore gehad, om de voorraden te verkopen. Maar zonder het merk Met werd het moeilijk om verder te gaan."

Curator Hartsuiker acht de kans op een doorstart, waarbij mogelijk nieuwe merken worden ingebracht, klein. "Wij hebben inmiddels wel gesproken met partijen uit de textielbranche, maar er lijkt weinig interesse te zijn."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van