Ga naar de inhoud
Business

Nederlandse modewinkels van Parfois al na twee jaar over de kop

De Nederlandse franchisewinkels van Parfois zijn failliet. Beeld © Parfois

Nog geen twee jaar na de ambitieuze start in Nederland is modewinkelketen Parfois over de kop gegaan. De franchiseketen streefde naar twintig vestigingen in Nederland.

Parfois is een Portugees modemerk, gespecialiseerd in tassen, schoenen en modeaccessoires. Het bedrijf telt wereldwijd 800 winkels. In het verleden werd het merk in Nederland onder meer verkocht in shop-in-shops bij warenhuis V&D. Dat ging eind 2015 failliet.

Terugkeer in Nederland

Begin vorig jaar keerde Parfois terug op de Nederlandse markt, toen de Nederlandse franchisenemer Parfection aankondigde een keten eigen winkels te openen. De ambities waren groot. In de modevakpers zei commercieel directeur Robert Jan Visser te streven naar een keten van 20 winkels.

Binnen tien maanden werden er al zeven winkels geopend, onder meer in EindhovenUtrecht en Amsterdam. Voor het einde van dit jaar zou de teller op tien winkels moeten staan.

Bankroet

Maar inmiddels blijkt de franchisenemer dus bankroet. Uit het register van Faillissementsdossier.nl blijkt dat gisteren negen verschillende vennootschappen van Parfection failliet zijn verklaard. Curator Roel Slotboom moet de faillissementen afwikkelen.

Kantoorgenoot Martijn Janssen kan nog niets zeggen over de oorzaak van het opmerkelijk snelle bankroet. "Het faillissement is gisteren pas uitgesproken; wij zijn nu bezig informatie te verzamelen."

Winkels gesloten

Directeur Visser van franchisenemer Parfection was onbereikbaar voor een toelichting. Een woordvoerster bevestigt het faillissement, maar kon geen verdere vragen beantwoorden. "Voorlopig zijn onze zeven winkels gesloten maar of dat zo blijft, bepaalt de curator. Onze leveranciers en relaties moeten wij nog inlichten."