Ga naar de inhoud
Business

Een korte broek op het werk, of niet: zit jij in #teamkortebroek?

Beeld © Getty

Het is de laatste trend op de catwalk dit jaar: 'keurige' korte broeken voor mannen. Met de tropisch warme dagen doemt de vraag op: kan die korte broek tegenwoordig op het werk eindelijk?

Tijdens een belangrijk fashionevenement voor mannen in Londen begin deze zomer waren er opvallend veel ontwerpers te zien die zich eraan waagden: de nette korte broek voor mannen. Ook H&M en Zara hebben inmiddels zakelijke versies in het assortiment, net als Suitsupply. 

Z Today kaartte het onderwerp ook aan en ging langs bij de Suitsupply: 

Vroeger was er ook al een discussie over

De korte broek voor mannen werd begin 20ste eeuw nog als 'hygiënisch' aangeprezen. Menig schooljongen droeg er één, maar tegelijkertijd leek er toen al een controversie te zijn: velen vonden het kledingstuk alleen maar gepast tot de pubertijd. Als vrouw hoefde je het destijds sowieso niet in je hoofd te halen om er een te dragen.

Tegenwoordig zijn korte broeken voor mannen, en helemaal op het werk, een no go. Of niet? Tot nu toe lijken de meningen stevig verdeeld: je bent voor of tegen #teamkortebroek.

Bij RTL komen we sporadisch een collega tegen met een korte broek.

De cameraman: 

Thumbnail

De redacteur:

Thumbnail

De RTL XL-player specialist:

Thumbnail

En zelfs een presentator (Alhoewel hij benadrukt dat het op een rustige zondag was. "En dat het eigenlijk niet kan.")

Thumbnail

Maar de meesten dragen gewoon de lange broek. En zijn fel tégen de korte variant. 

Thumbnail

Voor of tegen #teamkortebroek?

Kan het nou eigenlijk, of niet? Volgens Quote is een korte broek dragen 'een dodelijke stijlfout'. Ook stijlgids Het Blauwe Boekje is fel tegen. Volgens Mentoday kan het, maar alleen als de broek stijlvol is. Ontmoet je geen klanten, dan kan het wel, zei etiquette-deskundige Lilian Woltering eerder tegen EditieNL.

Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt, blijkt ook uit de reacties op Twitter en Facebook. Opvallend is dat op social media niemand fel tegen het 's zomerse kledingstuk is is. 

Sommigen vragen zich oprecht af waar mensen zich druk over maken:

Tegenstanders vinden het kledingstuk niet representatief:

En er zijn er ook waar het niet kort genoeg voor kan:

Meer op rtlz.nl: