Sustainable Trade Week

Vandaag live: IDH Congres over duurzame kleding, eten en arme boeren

15 november 2018 06:07 Aangepast: 15 november 2018 09:07
Beeld © Getty Images

RTL Z staat deze week in het teken van duurzame handel en vanmiddag zenden we live uit vanaf het IDH Congres. Onder toeziend oog van Hare Majesteit Koningin Máxima praten we o.a. met koekjesreus Mondelēz, Lidl, Suitsupply en Rabobank over duurzaam eten, eerlijke mode en geld lenen aan arme boeren.

​Donderdag zenden we vanaf 11.15 drie drie keer live uit vanaf het evenement in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Presentatrice Frederique Dormaar gaat in gesprek met bankvertegenwoordigers, multinationals en ondernemers over onder meer de kledingindustrie, duurzaam eten en ontwikkelingshulp voor arme boeren.

Kun je niet in Utrecht zijn? Volg het via onze Facebook-pagina.

11.15 Hulp voor boeren in ontwikkelingslanden

Wat werkt beter, geld geven of geld lenen? Cathy Pieters van Mondelēz, bekend van Milka-chocolade, Oreo-koekjes en verschillende koffiemerken, Bas Rüter directeur duurzaamheid van Rabobank en Joost Oorthuizen van IDH schuiven aan om te praten over handel als ontwikkelingshulp. Hoe kunnen banken, bedrijven en overheid gezamenlijk investeren in arme boeren in o.a. de koffie- en cacaoketens? Is duurzaamheid 'een moetje' geworden en welke rol spelen de grote namen: volg het om 11.15.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Duurzame cacao-industrie nog ver weg: 'Zelfs wetgeving werkt tegen'

13.15 De duurzame super

Is het mogelijk om een volledig duurzame supermarkt te creëren? En moeten we dan veel meer gaan betalen voor onze boodschappen? We vragen het aan Marlijn Somhorst, duurzaamheidsmanager bij Lidl en Volkert Engelsman, idealist, groenteboer en zakenman. Schakel in om 13.15.

16.15 Suitsupply en eerlijke mode

Hoe duurzaam is de kledingindustrie en waar kan je terecht als je op zoek bent naar duurzame mode? Hoor de antwoorden op deze en meer vragen van Fokke de Jong, baas van pakkenmerk SuitSupply, en Noor Veenhoven, oprichter van Project Cece: een online gids voor eerlijke mode. We zenden het uit om 16.15.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Buitensportmerken scoren 'rampzalig slecht' op duurzaamheid

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van