Ondernemen

Travelbird maakt doorstart met Britse Secret Escapes Group

13 november 2018 17:35 Aangepast: 13 november 2018 20:37
Beeld © Getty Images

De failliete reisorganisatie Travelbird maakt een doorstart onder de vleugels van de Britse Secret Escapes Group. Volgens de curator is de website van TravelBird hierdoor waarschijnlijk snel weer in de lucht.

De Secret Escapes Group is een van ‘s werelds grootste spelers op het gebied van online- reisaanbiedingen. Bij het bedrijf horen merken als Secret Escapes, Travelist en Slevomat. 

Maar 25 werknemers houden hun baan

Volgens de curator verdwijnen er wel flink wat banen bij Travelbird. De onderneming met 310 medewerkers ging begin deze maand op de fles, nadat het niet gelukt was om snel extra noodzakelijke financiering te regelen. Er gaan waarschijnlijk niet meer dan 25 medewerkers mee naar de nieuwe eigenaar. 

De curator noemt de deal de best beschikbare oplossing gezien de zeer moeilijke omstandigheden waarin Travelbird was geraakt.

Volgens hem is het voormalige personeel van Travelbird over het algemeen zeer jong en mobiel. Veel zouden ook al weer ver zijn met het vinden van een andere baan. Over de verkoopprijs en voorwaarden van de doorstart, doet de curator geen mededelingen.

Grote betalingsproblemen

De problemen bij Travelbird kwamen eind oktober duidelijk aan het licht toen tientallen vakantiegangers op hun bestemming hun hotel niet in mochten. Dat kwam doordat de reisorganisatie de rekening niet had betaald.

Travelbird dacht de betalingsachterstanden nog wel het hoofd te kunnen bieden. Die hoop bleek ongegrond. Mensen die een reis hadden geboekt waren aangewezen op de garantieregeling van de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR).

Travelbird is na de start in 2010 explosief gegroeid en was in de eerste helft van dit jaar voor het eerst winstgevend. De afgelopen jaren hebben in totaal ruim 7 miljoen mensen een reis geboekt bij Travelbird.

Miniatuurvoorbeeld
meer van RTL Z:

Reisorganisatie Travelbird failliet, curator hoopt op doorstart 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van