Ondernemen

Van 1 aprilgrap tot patent: Musk wil naam Teslaquila vastleggen

12 oktober 2018 19:52 Aangepast: 12 oktober 2018 20:08
Elon Musk heeft weer een nieuw idee. Beeld © Getty Images

Elon Musk, ceo van Tesla, houdt de aandacht graag op zich gevestigd. Dit keer niet met beursgevoelige tweets, maar met de aanvraag voor het patent op het handelsmerk Teslaquila. "Binnenkort verkrijgbaar..."

Dat meldt de Amerikaanse zender CNBC. Het handelsmerk dat Musk wil vastleggen, staat volgens de aanvraag voor 'gedistilleerde agave likeur' en 'gedistilleerde blauwe agave likeur' oftewel tequila. En hiermee lijkt de 1 aprilgrap van de excentrieke ondernemer toch werkelijkheid te worden.

Op Twitter doet Musk melding van het CNBC-bericht met daarboven de belovende woorden: 'binnenkort verkrijgbaar'. In een volgend bericht stuurt hij een foto mee van hoe het etiket van de drankfles eruit zou kunnen zien.   

'Bewusteloos tegen Model 3'

De eerdere grap over Teslaquila maakte hij op 2 april. Toen stuurde hij een paar tweets de wereld in waarin hij eerst zei dat Tesla failliet ging, 'zo failliet dat kun je niet geloven'.

Daarna volgde een bericht met: Elon is gevonden, hij lag bewusteloos tegen een Model 3 omringd door 'Teslaquila'-flessen, de sporen van tranen nog zichtbaar op zijn gezicht. 

Vlammenwerpers bleken ook geen grap

Hoe serieus de plannen zijn voor een eigen drankenlijn zijn, is niet bekend. Een woordvoerder van Tesla reageerde niet op het verzoek om commentaar, aldus CNBC.

Je zou verwachten dat Musk ook wel wat anders aan zijn hoofd heeft, zoals de productie van zijn Tesla-wagens. Aan de andere kant bleken eerdere grappen van Musk uiteindelijk ook serieus.

Tunnels tegen files

Zo berichtte hij afgelopen januari dat hij vlammenwerpers ging verkopen vanuit zijn bedrijf The Boring Company. Met dit bedrijf wil hij overigens tunnels graven om files te omzeilen.

Niemand nam dat bericht serieus maar de bestellingen voor de 'Not a Flamethrower' stroomden binnen en in juni werden de eerste exemplaren afgeleverd

Miniatuurvoorbeeld
Meer op rtlz.nl;

Tesla voert productie op, maar amateurdetectives twijfelen

Schikking met beurswaakhond

Musk ligt sinds hij een schikking trof met de Amerikaanse waakhond SEC onder een nog groter vergrootglas dan voorheen. De SEC had Tesla aangeklaagd wegens fraude, nadat Musk via Twitter liet weten dat hij het bedrijf bij een prijs van 420 dollar per aandeel van de beurs wilde halen.

Naast een dikke boete van 17,2 miljoen euro voor Musk en eenzelfde bedrag voor zijn bedrijf, moest hij aftreden als voorzitter van de raad van commissarissen van Tesla en mag hij die functie drie jaar lang niet vervullen. Wel mag hij aanblijven als ceo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van