Ga naar de inhoud
Business

Faillissement Olcay Gulsen laat miljoenenschuld achter

Supertrash-oprichter Olcay Gulsen Beeld © ANP

Met het faillissement van haar modebedrijf SuperTrash heeft onderneemster Olcay Gulsen rokende puinhopen achter zich gelaten. In de failliete boedel blijkt ruim 11 miljoen aan schulden te zitten. De kans dat schuldeisers dat geld terugzien, is klein.

Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag, dat curator Stephan Voermans eind juli al deponeerde, maar dat nog niet eerder werd opgepikt. Uit het eerste verslag bleek in mei al wel dat het bedrijf miljoenenverliezen maakte.

Overzicht schulden

In het tweede verslag heeft de curator onder meer een overzicht gemaakt van de schulden van het modebedrijf, dat in maart bankroet ging. De meest in het oog springende schuldeiser is de Belastingdienst, die van de verschillende Supertrash-bedrijven in totaal ruim 3,8 miljoen euro tegoed had.

De uitkeringsinstantie UWV vordert bijna twee ton. Onder de gewone schuldeisers zit de huisbank, met een vordering van ruim 2,6 miljoen euro. Andere schuldeisers hebben nog 4,6 miljoen euro tegoed.

Onvoldoende opbrengsten

Daarmee is de schuldenberg véél hoger dan de waardevolle onderdelen van de boedel, zoals de voorraden en de merkrechten. Met de verkoop aan een doorstarter daarvan wist de curator nog 700.000 euro binnen te halen. De debiteurenportefeuille, het geld wat SuperTrash nog tegoed had van andere bedrijven, was 2,2 miljoen waard.

De waardevolle delen van SuperTrash leverden dus bij lange na niet voldoende op om alle schuldeisers terug te betalen.

Nieuwe carrière

Sinds het faillissement van SuperTrash is Gulsen actiever geworden met haar televisiecarrière, die een boost had gekregen dankzij haar deelname aan Wie is de Mol. "Mijn ene carrière loopt naadloos over in de andere", zei zij vorige maand in Het Parool.

In dat interview onthulde zij binnenkort een geurlijn te presenteren, met geurkaarsen en - stokjes en douchezeep. "Ik zit nu, een paar maanden later, in een heel andere wereld. En het leven is weer te gek."