Ondernemen

Senz blijkt niet stormbestendig, de Delftse paraplumaker is failliet

05 september 2018 15:44 Aangepast: 24 september 2018 15:29
Paraplumaker Senz was één van de faillissementen dit jaar. Het bedrijf maakte later een doorstart. Beeld © ANP

De Delftse maker van stormparaplu’s Senz is failliet. Het bedrijf blijkt al langer in financieel zwaar weer te zitten.

Senz, dat in 2006 werd opgericht door drie studenten van de TU Delft ontwikkelde een paraplu die dankzij het ongewone ontwerp harde windstoten aan zou kunnen. Het bedrijf verkreeg bekendheid, onder meer dankzij het winnen van een trits ontwerpprijzen en succesvolle crowdfundingacties.

Expansie

In 2016 zei mede-oprichter Philip Hess tegen RTL Z dat het bedrijf zo 1 miljoen euro wilde ophalen voor expansie in het buitenland. Ook hoopte Senz op die manier veel ambassadeurs voor het merk te krijgen.

Maar financieel ging het al een tijdje slecht met de paraplumaker. Uit de meest recente jaarrekening blijkt dat Senz in 2016 een verlies maakte van 743.000 euro. Het eigen vermogen was eind dat jaar negatief, waardoor het bedrijf technisch al failliet was.

Zwaar weer

In het verslag schreef het bedrijf toch kansen te zien, dankzij een herstructurering van de activiteiten en een herfinanciering. Daardoor zou 'een duurzame voortzetting van de bedrijfsvoering niet onmogelijk zijn'.

Een paar jaar later blijkt dat dus toch mislukt. Hoe dat precies komt, kan curator Henri Bentfort van Valkenburg nog niet zeggen, vertelt hij aan RTL Z. "In zijn algemeenheid zeg ik daar nooit zo vroeg in het proces iets over. Het is al wel duidelijk dat het niet door een specifieke gebeurtenis of aanleiding komt, en het is ook niet van de ene op de andere dag gekomen." 

Bentfort van Valkenburg ziet absoluut kansen voor een doorstart. "Het zou mij verbazen als het hier eindigt", aldus de curator. "Er hebben zich al meerdere partijen gemeld die interesse hebben in een mogelijke overname. De komende periode gaan we onderzoeken wat de beste oplossing is voor het bedrijf." Bentfort is door ongeveer zes partijen benaderd. Er werken nu twaalf mensen bij Senz. 

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van