Ondernemen

Toch doorstart voor kledingwinkel Men At Work door modefamilie Hes

01 augustus 2018 12:35 Aangepast: 01 augustus 2018 13:51
De modefamilie Hes neemt minstens 10 winkels van Men At Work over. Beeld © ANP

De failliete kledingwinkelketen Men At Work, die eind juni failliet ging, maakt een doorstart. Het bedrijf Victory & Dreams, dat afgelopen jaren meerdere failliete winkelketens onder zijn hoede nam, neemt minstens 10 van de 27 winkels over.

Achter Victory and Dreams gaat de Amsterdamse modefamilie Hes schuil. Die familie bouwde afgelopen jaar een imposant imperium met modewinkels op. Vorig jaar nam de familie al 160 winkels over uit de faillissementen van Witteveen en Charles Vögele Nederland. De Vögele-winkels werden omgebouwd tot de eigen formule Miller & Monroe.

Volgens topman Lex Hes telt Victory and Dreams na de overname van Men At Work in totaal 330 winkels, vooral in Nederland en Duitsland. Hes wijst erop dat het bedrijf ook wordt genoemd als kandidaat voor de overname van 100 Oostenrijke winkels van Charles Vögele. Dat bedrijf ging gisteren failliet.

Men At Work

Winkelketen Men At Work telde op het hoogtepunt in 2009 zestig vestigingen, maar leed afgelopen jaren verliezen. Eind juni ging de onderneming, met toen nog 27 winkels en 425 werknemers, bankroet.    

Vorige week bleek uit het eerste faillissementsverslag van curator Evert Baart dat de kans op een doorstart van Men At Work kleiner was geworden, doordat vrijwel alle overnamekandidaten waren afgevallen. De besprekingen met de laatste partij zijn dus uiteindelijk toch succesvol geweest.

Alleen de goede winkels

Van de 27 winkels zijn er momenteel nog 19 open. "Wij willen alleen de goede winkels voortzetten", aldus Hes. "Met de winkels die behoorlijk verliesgevend waren, gaan wij niet door."

Vooralsnog vallen 10 van de 27 winkels onder de doorstart, onder meer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Afhankelijk van onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden en de leveranciers, kunnen dat er meer worden. Hoeveel werkgelegenheid uiteindelijk behouden blijft, is dus nog niet duidelijk.

Een deel van de winkels blijft actief onder de naam Men At Work. Een ander deel wordt mogelijk omgebouwd tot Miller & Monroe. "Wij zijn blij met de merken van Men At Work. De merken zullen ook worden verkocht in Shop-in-shops in onze vestigingen van Miller & Monroe", aldus Hes.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van