Ga naar de inhoud
Ondernemen

Slim: Fietsenmaker VanMoof zet tv op doos om fiets te beschermen

Beeld © Twitter, Jason Gay

"Ooooh het is maar een fiets", dachten sommige postbezorgers terwijl ze de doos iets te hardhandig inlaadden. Het gevolg: veel klagende klanten over kapotte onderdelen. De Hollandse fietsenmaker VanMoof was daar niet zo blij mee en bedacht iets slims: sinds een jaar drukt het bedrijf een grote afbeelding van een tv op de doos.

"We versturen onze producten door heel Europa en Amerika. Bezorgers gingen niet zorgvuldig met de dozen om, waardoor er sneller wat kapot ging", vertelt marketingdirecteur Dave Schoemack aan RTL Z.

Nul klachten

Dat tv's voorzichtiger worden behandeld dan andere producten vanwege de breekbaarheid, klinkt logisch. Toch moet je er maar opkomen. Ties Carlier, één van de oprichters van het fietsenmerk, runt de fabriek in Azië en besloot de doos als experiment een nieuw design te geven toen hij over het aantal klachten hoorde. "Het aantal klachten is daardoor teruggebracht naar bijna nul", vertelt Schoemack. 

Jason Gay, één van de klanten, tweette gisteravond een foto van de opmerkelijke doos. Hij is niet de enige die het idee slim vond: binnen 20 uur werd het bericht 174 keer geretweet. 

 

 

Dit is een artikel van