Ga naar de inhoud
Business

Webshop Men at Work dicht na 'financiële problemen'

De vestiging van de keten in Utrecht.

De webshop van winkelketen Men at Work gaat dicht. Dat bevestigen vier medewerkers in verschillende vestigingen van de kledingzaak aan RTL Z. Het sluiten van de webwinkel is een gevolg van financiële problemen. Maar de fysieke winkels blijven voorlopig gewoon open, beweren zij.

Klanten die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief kregen vandaag een e-mail van de webshop. Daarin worden zij gewezen op een opheffingsuitverkoop. 

Miniatuurvoorbeeld

Kwakkelend bestaan

De winkelketen, met 33 vestigingen in Nederland en Belgie, leidt al een tijd een kwakkelend bestaan, volgens Retailnews. Oprichter Marcel van Gelderen kocht de keten in 2017 terug van Varova Fashion voor 1 euro.

Een filiaalmanager zegt dat met het sluiten van de webshops de focus op de fysieke winkels komt te liggen, maar een ander zegt te hopen dat de keten 'het einde van het jaar haalt'.  

Fysieke winkels eind dit jaar dicht

Adviseur Eric Molle van moederbedrijf Men at Work Holding wilde geen toelichting geven. 

Een medewerker laat weten dat de fysieke winkels eind dit jaar zullen sluiten, maar dat er geen sprake is van een faillissement. Wel vertelt hij dat externe leveranciers de niet-verkochte voorraad ophalen.   

Problemen

"De winkels blijken niet rendabel genoeg en gaan daarom dicht, is ons verteld", vertelt een verkoopmedewerker. Lokale media schreven eerder deze maand dat de winkels in onder meer Groningen en Leiden in de problemen zitten. 

Dit is een artikel van