Business

Ook kooptententak van failliet G3 maakt doorstart

14 juni 2018 17:48 Aangepast: 26 juni 2018 16:01
Benjamin Besselsen van White Dragon neemt deel G3 over. Beeld © White Dragon

Ook de divisie van de failliete leverancier van festivaltenten G3, die kooptenten bij dance- en muziekfestivals verzorgt, wordt doorgestart. De jonge Ermelose ondernemer Benjamin Besselen neemt het bedrijfsonderdeel over uit de failliete boedel.

G3 Presents verzorgt de tijdelijke accommodatie bij ruim dertig festivals door heel Europa. Zo leverde G3 huurtenten waarin bezoekers van Pinkpop, Mysteryland en Defqon kunnen overnachten. Vorige maand ging de onderneming echter failliet. Een beroerde timing, vlak voor het begin van het festivalseizoen.

Op 23 mei wist curator Nils Reerink een doorstart te bewerkstelligen voor het bedrijfsonderdeel dat de tenthuur bij de festivals verzorgde. Voor het onderdeel dat kooptenten met logo’s van het festival leverde, werd nog gezocht naar een nieuwe eigenaar.

White Dragon

Die is nu gevonden in leverancier White Dragon Camping Gear. Het bedrijfje met tien werknemers dat tenten in het Verre Oosten laat maken, is in handen van de 34-jarige ondernemer Benjamin Besselsen, die in Hongkong woont.

"Hierdoor hoeven zo’n 25.000 festivalbezoekers die een gepersonaliseerde festival tent hadden besteld, zich ook geen zorgen meer te maken en worden alle festival bezoekers na een roerige tijd gerust gesteld", aldus de ondernemer.

Besselsen levert sinds 2009 kampeertenten bij sportevenementen, onder meer van Ajax. In 2012 ging hij via G3 ook leveren aan muziekfestivals. White Dragon noemt zichzelf 'hofleverancier van het eerste uur' voor festivals als Defqon, Mysteryland, Tomorrowland en Bonnaroo, een groot festival in de VS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van