Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Business

Jumbo wil de grens over en zet eerste stappen op Belgische markt

14 juni 2018 17:33 Aangepast: 15 juni 2018 09:14
Beeld © ANP

Jumbo breidt verder uit en wil dit keer de grens over. De supermarktketen heeft 'ter voorbereiding op de uitbreiding naar België' een dochteronderneming in het land opgericht.

Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste winkel in België opent en hoeveel er uiteindelijk moeten verrijzen bij de zuiderburen. Speculaties waren er al langer. Zo zei financieel-directeur Ton van Veen eind vorig jaar tegen het Belgische retailsite Gondola dat het zeker interesse had in de Belgische markt.

"Het vergt heel wat voorbereiding en de juiste strategie. We gaan onze tijd nemen, maar we sluiten het zeker niet uit", zei hij. Maar ook: "We zijn zeer landgericht, het zou dom zijn om te denken dat wat in Nederland werkt, dat ook doet in België."

Groei en overnames

Jumbo heeft in Nederland bijna 600 winkels en is na Albert Heijn de grootste speler in de supermarktbranche. In maart nam het nog 130 Emté-supermarkten die voor een deel worden omgebouwd tot Jumbo's.  

De afgelopen jaren deed Jumbo diverse overnames, zoals Super de Boer in 2009, C1000 in 2012 en La Place in 2016. Ceo Frits van Eerd zei na die laatste overname tegen RTL Z dat er aan die overnames nog geen einde is gekomen. "Verdere consolidatie in de markt gaat gebeuren en als wij die niet veroorzaken doet een ander dat wel."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van