Ga naar de inhoud
Business

Vanavond live: de Philips Innovation Award

Beeld © PHIA

Vanavond verzamelt jong innovatief Nederland zich in Rotterdam voor de finale van de Philips Innovation Award. Het beste jonge ondernemerstalent wordt door de jury beloond met een prijzenpakket ter waarde van 50.000 euro. RTL Z doet live verslag.

Maandag zenden we vanaf 19.00 uur drie keer live uit vanaf het evenement in de schouwburg in Rotterdam. Presentatrice Frederieke Hegger gaat daar in gesprek met jonge en ervaren ondernemers, waaronder Jitse Groen (Thuisbezorgd) en Frans van Houten (Philips). Je kunt het volgen via onze Facebook-pagina.

19.00: De finalisten

We gaan in gesprek met een aantal finalisten van de Philips Innovation Award, waaronder de studenten achter IV-wear. De drie oprichters ontwikkelden een draagbaar infuus in de vorm van een soort draagtas die patiënten meer bewegingsvrijheid moet geven.

Ook spreken we met Graciëlla van Hamersveld van startup Closure. Zij werkt aan een platform om de administratie na iemands overlijden te makkelijker te maken.

21.05: Jitse Groen

We gaan aan tafel met ervaren ondernemer Jitse Groen van eetwebsite Thuisbezorgd.nl. Hij begon natuurlijk als startup, maar heeft nu andere zorgen. Ondernemers protesteren namelijk tegen zijn hoge commissies. Welke uitdagingen heeft een groeiend bedrijf en hoe gaat hij hiermee om?

22.30: Frans van Houten, en de winnaar is…

Om half elf schuift Philips-baas Frans van Houten aan samen met de kersverse winnaar van de award. Hoe blijft Philips relevant in al het innovatiegeweld en welke bedreigingen en kansen zijn er? We praten er over met twee ondernemers.

Philips Innovation Award

De Philips Innovation Award wordt elk jaar georganiseerd door studenten van de Erasmus Universiteit in Rotterdam, in samenwerking met Philips, om ondernemerschap onder studenten te promoten. RTL Z is mediapartner van de Philips Innovation Award.