Business

Overal werken: 'Je maakt bij ons uren, waar is minder van belang'

04 april 2018 14:22 Aangepast: 05 april 2018 15:42
Edwin Vlieg, medeoprichter van softwarebedrijf Moneybird. Beeld © Laurens Kuipers

Werken op kantoor is voor de meeste bedrijven nog de norm, maar er wordt ook volop geëxperimenteerd met andere vormen van werken. Internetminded-bedrijven lopen voorop: "Je plugt je laptop in en klaar. En toch staan we elke ochtend in die file? Daar kan ik met mijn hoofd niet bij."

IT-ondernemer Mark Vletter, oprichter van Voys en Devhouse Spindle, heeft er een duidelijke mening over: werken vanuit huis of een vakantieadres moet kunnen. En het kan. In 2014 verhuisde hij zijn hele team voor een week naar Spanje om dat aan te tonen.

"De scepsis over dat er dingen stuk zouden gaan of dat je niet bereikbaar bent is onterecht", zegt hij. "We hebben schrikbarend snel internet en met een laptop ben je extreem mobiel."

Op naar Girona

Vletter en zijn 35 personeelsleden huurden daarom twee huizen in Girona, schakelden de telefoon door en deden hun werk onder de Spaanse zon zonder dat klanten het doorhadden.

Inmiddels heeft de ondernemer 120 man in dienst, maar hij hoopt aan het eind van het jaar een nieuwe reis te plannen. "Dit keer niet om een punt te maken, maar omdat het je dichter tot elkaar brengt en je veel leert over je collega's", zegt hij.

Niet iedereen thuis

Bij Voys en Devhouse werken mensen regelmatig thuis: soms op vaste dagen en soms ad-hoc om bijvoorbeeld zorgtaken uit te voeren. Maar er is ook gewoon een kantoor. "We hebben een keer getest hoe het is als het hele team thuiswerkt, maar dat was vreselijk."

Persoonlijk contact bleek belangrijk om zaken goed te kunnen overdragen. Bovendien misten mensen de omgang met hun collega's. "Werken op afstand is niet voor iedereen, het moet je passen", is de ervaring van de ondernemer.

Ouderwetse praktijken

Desondanks houden veel Nederlandse bedrijven er ouderwetse praktijken op na. "We hebben een vergadercultuur en houden vast aan het hokje dat kantoor heet. Thuiswerken is niet gezellig", zegt Vletter, die constateert dat ons gewoontegedrag maar langzaam verandert.

Toch is er ook een kentering te zien, geleid door de jongere generaties. "Kijk ik in mijn Twitter-tijdlijn, dan zie ik zo drie mensen werken vanaf een tropisch oord. Of even een maandje Afrika tussendoor. Bij het bedrijf Gitlab werken ze volledig remote: er is geen kantoor, dat vind ik een mooi voorbeeld."

Zie ook: We werken veel meer thuis, maar dat is lang niet altijd efficiënt

Moderne techniek

Het kan met moderne technieken: internet, computers, smartphones en communicatiesoftware zoals Slack en Hipchat. "We worden steeds geëmancipeerder", zegt Vletter. Bedrijven zien vaker in dat gelukkige en gezonde werknemers belangrijk zijn voor een goedlopend bedrijf.  

Daarbij zijn veel jonge ouders op zoek naar een betere werk-privébalans, om gezamenlijk te kunnen zorgen voor de kinderen. "Het vaderschapsverlof is al verlengd, maar bij ons kun je bijvoorbeeld ook 'flitsvrij' nemen als je een extra dag nodig hebt."

Hybride vorm

Dat kunnen mensen zelf prima bepalen, zegt ook Edwin Vlieg, medeoprichter van softwarebedrijf Moneybird. Ook dit bedrijf kiest voor een hybride vorm: thuiswerken kan, maar je besteedt ook tijd op kantoor.

"We willen niet dat mensen moeten zeuren om vrije dagen of tijd. Bij ons maak je je uren, waar en wanneer is minder van belang." Volgens de ondernemer heb je geen 80-urige werkweek nodig om een bedrijf te runnen. "Minder tijd maakt creatiever en die telefoon moet gewoon uit kunnen", zegt hij.

Voorwaarden

Zo werkt een medewerker van Moneybird met een vriendin in Aken regelmatig vanuit Duitsland. Dat kan volgens Vlieg, omdat het bedrijf administratiesoftware bouwt in een systeem met de naam Phabricator - alles wordt in de cloud bijgehouden. "Iedereen krijgt bij ons een laptop."

Internet is een voorwaarde voor remote werken, stelt Vlieg. "Deze discussie heeft te maken met generatie. De tools die er nu zijn, waren er vroeger niet." En als je eenmaal gewend bent om in een bepaalde structuur te werken, dan is een cultuuromslag lastig.

"Wil je dit toepassen, dan kun je ook klein beginnen", zegt Vlieg. "Je hoeft niet meteen je kantoor op te doeken, maar je kunt wel gaan sturen op output in plaats van uren. Geef mensen wat meer vrijheid."

Event: The Digital Dutch

Hoe kun je het beste werken op afstand? Hoe maak je met je bedrijf de digitale transformatie? En wat moet je regelen als ondernemer nu de nieuwe privacywet GDPR eraan komt? Dat leggen we uit in een serie artikelen, video's en uitzendingen rondom het evenement The Digital Dutch op 12 april, in samenwerking met KPN.

RTL Z

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van