Ga naar de inhoud
Toekomstmakers

Nederlandse startup House of Einstein verkoopt duurzame kledingboxen

Eén van de duurzame kledingboxen. Beeld © House of Einstein

House of Einstein, de Nederlandse personal shopping-site die dozen met kleding thuisbezorgt, lanceert een duurzame kledingbox. "Steeds meer klanten vroegen aan ons of ze ook duurzame kleding konden bestellen", zegt medeoprichter Jantien Herfst, "dus we vonden het vreemd om niet in die behoefte te voorzien."

Herfst vertelt dat klanten die de box bestellen, kleding kunnen verwachten van merken als Mud Jeans, KnowledgeCotton Apparel en 4530. Een doos kleding kost je tussen de 700 en 1200 euro. Herfst: "Maar je betaalt voor deze merken niet meer dan in andere winkels, we geven je gratis advies van een personal shopper en je weet dat je echt goede kwaliteit kleding draagt. De duurzame box is even duur als de normale box."

Personal shopper

De website stelt boxen voor mannen samen, en om een box te ontvangen hoef je alleen maar even te skypen met je personal shopper voordat je de doos thuisbezorgd krijgt. Tijdens het gesprek beantwoord je vragen over wat voor kleding je leuk vindt, wat je hobby's zijn en wat voor werk je doet.

Voordat House of Einstein de duurzame box bedacht, probeerde het bedrijf al op andere vlakken de duurzaamheid te vergroten. "We vragen bijvoorbeeld al een poosje aan klanten om oude kleding terug te sturen in de doos als ze die niet naar het Leger des Heils willen brengen, zodat die niet in de prullenbak belandt", zegt Herfst. "Er zijn een aantal vaste klanten die dat regelmatig doen."

Efficiëntere systemen

En dankzij een investering van een half miljoen kan House of Einstein ook haar eigen IT-systemen verbeteren. "Door dat te doen, kunnen we klanten steeds beter adviseren op het gebied van kleding."

"Sinds vorig jaar zijn we hard bezig met het beter leren interpreteren van data van klanten. Als klanten ons feedback sturen over hoe iets valt of over de kwaliteit van een kledingstuk, kunnen we dat nu beter verwerken en dus voor andere klanten beter inschatten of het kledingstuk bij ze past", zegt Herfst. Daardoor hoeven uiteindelijk minder kledingstukken teruggestuurd te worden.

Persoonlijk blijven

En wat House of Einstein in de toekomst van plan is? "We zoeken altijd wel naar nieuwe manieren om duurzaam te ondernemen", zegt Herfst. "Maar we willen er vooral voor zorgen dat we heel persoonlijk blijven."

"Op dit moment groeien we hard. Ik kan niet precies zeggen hoeveel klanten we hebben, maar het zijn er duizenden. We willen niet per se de grootste speler worden, maar de persoonlijkste."

Meer op rtlz.nl: