Business

Startup OneFit haalt 4 miljoen euro op voor internationale groei

01 mei 2018 19:33 Aangepast: 04 mei 2018 05:54
Buikspier-kwartier in een sportschool. Beeld © ANP

OneFit gaat verder uitbreiden in het buitenland met vier miljoen euro groeigeld. De app waarmee lessen bij verschillende sportscholen geboekt kunnen worden, was al populair in Nederland. Nu wil het bedrijf de rest van Europa laten warmlopen.

Oprichters Serge Brabander en Camille Richardson willen het geld van deze nieuwe financieringsronde steken in productvernieuwing. In Nederland is OneFit actief in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Hier kunnen yoga- en fitnesslessen geboekt worden bij meer dan zeshonderd studio's en sportscholen. OneFit is sinds 2016 ook actief in Duitsland, waar het toen een concurrent overnam.

Het concept werd in 2013 gelanceerd. Het idee erachter is dat je niet gebonden hoeft te zijn aan één sportschool maar rond kunt 'shoppen'. Zo kun je de ene keer aanschuiven bij een pilates-les en een andere keer gaan boksen of bootcampen. 

Meedenken hoe het slimmer kan

In 2016 investeerde Peak Capital al 850.000 euro in de startup. Brabander en Richardson kozen hiervoor, zo zeiden ze destijds tegen RTL Z, om snelheid te maken. "Dankzij de investering kunnen wij nu meer geld steken in onze technieken en development team."

Bovendien nam de investeerder extra kennis mee, zei Brabander toen. "Tot nu toe hebben wij veel op gevoel gedaan. Maar het is fijn om met collega ondernemers aan tafel te zitten die meedenken hoe het slimmer kan."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van