Ga naar de inhoud
Business

Kledingmerk SuperTrash definitief failliet verklaard

SuperTrash werd opgericht door Olcay Gulsen. Beeld © ANP

Modebedrijf SuperTrash, dat jarenlang in handen was van Olcay Gulsen, is definitief failliet verklaard. Op verzoek van de curator heeft de Amsterdamse rechtbank het faillissement uitgesproken over alle activiteiten van de keten. Voor de circa zestig medewerkers van SuperTrash is inmiddels collectief ontslag aangevraagd.

Het faillissement geldt voor alle bedrijfsactiviteiten van SuperTrash, inclusief de vijf eigen winkels in Arnhem, Utrecht, Laren, Roermond en Breda en het hoofdkantoor. Het faillissement is volgens de curator aangevraagd om de kansen op een zo goed mogelijke verkoop en voortzetting van de bedrijfsactiviteiten mogelijk te maken.

Winkels blijven open

De franchisewinkels, waarvan er zeven in Nederland gevestigd zijn en twee in België, vallen buiten het faillissement. De curator verwacht in de komende weken meer te kunnen zeggen over een mogelijke doorstart. Alle winkels blijven vooralsnog geopend.

Vorige week sprak Olcay nog haar dank uit voor alle lieve berichten en steunbetuigingen die ze kreeg nadat bekend werd dat SuperTrash het faillissement had aangevraagd. "Ik ben non-stop overladen met lieve berichten", zei ze in RTL Boulevard. "Het geeft me kracht dat mensen zo reageren en positief over SuperTrash als merk zijn."