Ondernemen

Vanuit Amsterdam de wereld veroveren, tech-hub TQ opent officieel

10 oktober 2016 22:40 Aangepast: 11 oktober 2016 13:39
De inrichting van technologie hub TQ. Beeld © TQ

Eerder dit jaar gingen de deuren al open, enkele weken geleden werd het pand in gebruik genomen en nu is de verbouwing echt klaar en is het eerste succes geboekt. Dinsdag opent premier Mark Rutte de techhub TQ die startups moeten helpen om de wereld te veroveren.

In het pand (6000 vierkante meter) aan de Amsterdamse Bloemenmarkt kunnen startende tech-ondernemers werkruimte vinden. Doel is startups internationaal te laten groeien, ze aan experts te koppelen en te ondersteunen. 

De startups - er is plek voor 120 tot 150 kleine bedrijven - betalen gewoon huur. Ze hoeven dus geen percentage van hun bedrijf in te leveren voor een werkplek. TQ helpt de bedrijven door experts aan ze te koppelen en ze te ondersteunen op drie punten: talents, tools en training. 

Thumbnail

Eén van de werkruimtes. (Foto: TQ)

TQ maakt deel uit van Googles netwerk van techhubs en is geïnitieerd door technologieplatform The Next Web. KPMG, Booking.com en ABN Amro ondersteunen de hub als partner. Volgens tech-ondernemer Robert Gaal, die TQ leidt, is het eerste succes al geboekt, namelijk de verkoop van fitness tracking app Human aan Mapbox.

In een interview met Fast Moving Targets zegt Gaal vooral op zoek te zijn naar teams met een marktrijp product dat reeds internationaal live is en exponentiële groeiers die divers van opzet zijn.

Dinsdag wordt de hub officieel geopend door premier Rutte. Gaal zal tevreden zijn wanneer de ambities van startups groter worden dan ze nu vaak zijn.

In een interview zei hij onlangs dat veel Nederlandse ondernemers die hij spreekt denken dat als ze het hebben gemaakt in Nederland ze klaar zijn. Jammer vindt hij. Volgens Gaal zou het fijn zijn als Europa meer een voedingsbodem wordt voor bedrijven die de wereld willen veroveren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van