Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Business

T-Mobile neemt Tele2 over, wil strijd aangaan met concurrentie

15 december 2017 07:36 Aangepast: 15 december 2017 13:02
Beeld © ANP

T-Mobile neemt Tele2 over. Dat heeft het bedrijf zojuist bekendgemaakt. Met de overname wil T-Mobile krachten bundelen om het te kunnen opnemen tegen 'het machtsblok' van KPN en Vodafone-Ziggo.

Het doel van Deutsche Telecom, dat 75 procent van de aandelen van T-Mobile in handen heeft, is om T-Mobile in Nederland nog succesvoller te maken en de Nederlandse telecommunicatiemarkt verder open te breken. De deal levert Tele2 190 miljoen euro op en de resterende 25 procent van de aandelen van het 'nieuwe' T-Mobile.

Machtsblok

In een persbericht zegt T-Mobile dat er nu sprake is van een 'machtsblok in Nederland dat klanten in haar greep houdt met bundels voor vast en mobiel'. Dit machtsblok, waarmee gedoeld wordt op KPN en Vodafone-Ziggo, zou prijzen voor vaste diensten jaarlijks verhogen en drempels creëren voor klanten om over te stappen.

Søren Abildgaard, ceo van T-Mobile Nederland, zegt dat 'dit duo te lang vrij spel heeft gehad met maar één verliezer: de klant. Dit is vanaf vandaag verleden tijd. Niet meer. Nooit meer'. Gevraagd naar een reactie op de overname laat een woordvoerder van KPN weten: "We hebben kennis genomen van de ontwikkelingen en gaan hier voor de rest niet op in."

Vodafone-Ziggo zegt: "Ook T-Mobile en Tele2 zijn in staat om alle diensten te leveren." Het bedrijf vindt overigens wel dat 'de telecommarkt op dit moment al zeer concurrerend en dynamische markt is." 

Netwerkinnovaties

Het nieuwe T-Mobile gaat pakketten van vaste en mobiele diensten aanbieden op zowel de consumenten als de zakelijke markt. Daarnaast gaat T-Mobile 'de ingeslagen weg naar een unlimited mobiele toekomst vervolgen'. Klanten kunnen hierbij vrijwel onbeperkt gebruik maken van mobiel internet.

Ander voordeel is volgens het bedrijf dat door de combinatie van de twee mobiele infrastructuren het 4G-netwerk van T-Mobile ook beschikbaar wordt voor Tele2 klanten en er daardoor efficiënter kan worden geëxploiteerd en uitgebreid. Ook kunnen netwerkinnovaties, zoals 5G-diensten,  sneller door worden gevoerd, zo staat in het persbericht.

4,3 miljoen abonnees

Binnen drie jaar moet op jaarbasis 150 miljoen euro worden bespaard. Het nieuwe T-Mobile is goed voor circa 2 miljard euro aan omzet en telt een klantenbestand van 4,3 miljoen abonnees.

De overname ligt nog ter goedkeuring bij de mededingingsautoriteiten. De verwachting is dat de deal in de tweede helft van 2018 wordt afgerond.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van