Ondernemen

Bol.com-ceo Daniel Ropers wordt directeur van Springer Nature

27 juni 2017 19:08 Aangepast: 15 oktober 2017 11:18
Beeld © Bol.com

Daniel Ropers vertrekt na 19 jaar als ceo bij Bol.com. Op 1 oktober 2017 treedt hij aan als directeur bij de wetenschappelijke uitgeverij Springer Nature. Ropers: "Ik zie veel overeenkomsten."

De plannen voor vertrek van Ropers kwamen als een verassing voor zijn opvolger Huub Vermeulen. Vertrekken zat niet in de planning van Ropers, tot hij een aanbod kreeg van Springer Nature. Hij lag er een nacht wakker van en besloot de stap te nemen, vertelt hij.

Hij wilde de kans niet laten schieten om vanuit een zakelijke rol bij te dragen aan de wetenschap. "Wetenschappelijke kennisoverdracht is belangrijk in een tijdsgewricht waar diep onderbouwde feiten als mening worden geplaatst naast die van iemand met een onderbuikgevoel", aldus Ropers.

Kind van wetenschappers

Ropers is het kind van twee wetenschappers die tot in hun zeventigste actief bleven in de sector. Als grootste beweegreden om naar Springer Nature over te stappen noemt hij het bijdragen aan meer kenniscreatie en -verspreiding. Tussen Bol.com en Springer Nature ziet hij vooral overeenkomsten.

De wetenschappelijke uitgeverijen staan voor twee uitdagingen, volgens de oud Bol.com-baas. Een trend die hij ziet is het kantelende verdienmodel van betalende klanten naar Open Access, waarin wetenschap voor de hele wereld toegankelijk is. Omdat Springer hierin volgens Ropers wereldwijd voorop loopt, ziet hij ook gelijkenis met Bol.com: "Verandering brengen die er echt toe doet."

Klantgerichter

Een andere uitdaging voor wetenschappelijke uitgeverijen is de overstap van business-to-business naar business-to-consumer. Daarvoor hoopt hij zijn ervaring die hij opdeed bij Bol.com te kunnen gebruiken.

Iedereen is misbaar

Het vertrek kwam ook als verassing voor Huub Vermeulen, die Ropers zal opvolgen. Hij is nu directeur 'operations & fulfilment'. Veel zal er niet veranderen met het vertrek van Ropers, denken ze allebei. Want hoe groter het bedrijf, hoe minder direct de functie van de ceo is.

Ropers: "Als je uit de hele puzzel een stuk weghaalt – ook al is het vrij oud en niet klein - kun je echt wel weer goed inkleuren." Juist bij Bol.com is de directeur bijna even belangrijk als elke andere werknemer, zegt Huub Vermeulen. Hij is al 16 jaar betrokken bij Bol en maakte mee hoe de organisatie uit zijn groeide en met elkaar bedacht hoe ze alles het beste konden inrichten.  

Nooit baas willen worden

Toen Ropers 19 jaar geleden bij Bol.com begon, werkte er nog maar een handjevol mensen, nu zijn dat er dertienhonderd. Bij Springer leidt Ropers straks dertienduizend medewerkers.

Blijkbaar bevallen die grote aantallen hem wel? "Ik heb helemaal niks met grote of kleine aantallen mensen, maar met een aansprekend doel", zegt Ropers. "Ik heb nooit gewenst om ergens de baas te worden." Ropers begon bij Bol.com toen hij net een half jaar als consultant werkte voor McKinsey. Bij een kerstfeest werd hij aan de bar aangesproken door iemand van Bertelmannconcern die wilde onderzoeken of een internetwinkel misschien een goed idee was. "Ik werd aangenomen omdat ik een goedkope kracht was die Nederlands sprak."

 Experimenteren

Binnen Bol.com werd met veel organisatievormen geëxperimenteerd. Uit de nog vrij experimentele organisatievorm Holacracy ontsproot binnen Bol.com de eigen variant Spark. "Het zijn teams met met veel vrijheden binnen een concreet framework", beschrijft Vermeulen.  Daar wil hij mee verder: "Als een zwerm intrinsiek gemotiveerde losse bootjes in plaats van als olietanker naar hetzelfde doel bewegen", zegt Vermeulen.

Of die organisatievorm ook iets is voor Springer, wacht Ropers nog even af. "Als echt wetenschapper ga ik eerst data verzamelen door met mensen kennis te maken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van