Ga naar de inhoud
Business

Picnic start proef met bezorging op zondag

Een medewerker van de nieuwe online supermarkt Picnic bezorgt boodschappen bij een klant. Beeld © ANP

Picnic gaat binnenkort ook op zondag boodschappen thuisbezorgen bij klanten in Utrecht. Het bedrijf start een proef omdat de vraag vanuit de klanten voor bezorging op zondag groot is.

Als de zondagsbezorging aanslaat wordt deze uitgebreid naar ander gemeenten waar Picnic bezorgt. Het bedirjf is op dit moment actief in 26 gemeenten in het westen en midden van het land.

"Ook de meeste supermarkten zijn open op zondag. Onze klanten winkelen graag op zondag", zegt Picnic-oprichter Michiel Muller, die de proef start op verzoek van klanten.

Vier weken

De proef in Utrecht gaat vier weken duren. "We willen weten of we voldoende volumes kunnen draaien, wat mensen zoals bestellen op zo’n dag en wat het ons kost", zegt Muller.   

Problemen met een vergunning om ook op zondag te bezorgen verwacht Muller niet.  

Albert Heijn

De grootste bezorger van levensmiddelen in Nederland is Albert Heijn. Die bezorgt nu tegen betaling van maandag tot en met zaterdag en laat weten voorlopig geen plannen te hebben om ook op zondag te bezorgen. Ook Jumbo bezorgt niet op zondag.  

Jumbo en Albert Heijn kondigden net als Picnic begin oktober wel aan op de zondag voor kerst te bezorgen. Kerst valt dit jaar op een maandag en Nederlandse winkeliers willen daarom ook dat gemeenten de mogelijkheid bieden om op zondag open te gaan.

Wachtrij

Picnic verwacht dit jaar een omzet van 100 miljoen euro te halen. Het bedrijf begon in 2015 in Amersfoort met bezorgen van levensmiddelen. Muller veracht over drie jaar 10.000 mensen in dienst te hebben. Nu werken er nog zo'n 1000 man.

In sommige gemeenten waar Picnic actief is kan het niet aan de vraag naar bezorging voldoen. Nieuwe klanten komen daar op een wachtlijst . In Den Haag staan daar ruim 3400 wachtenden op.

Bron: RTL Z