Ga naar de inhoud
Ondernemen

Nederlandse modeketen Miller & Monroe opvolger Charles Vögele

Beeld © anp foto

In de oude vestigingen van modeketen Charles Vögele openen deze maand 73 winkels van Miller & Monroe. Ook deze winkels zijn bedoeld voor mannen en vrouwen vanaf veertig jaar.

Het is de volgende stap in de onthulling van het lang geheim gehouden nieuwe carrièrepad van de 29-jarige Philippe Hes, tevens festival organisator

Hes en zijn familie, met een behoorlijke textielgeschiedenis, bezitten 162 modewinkels. Dat zijn winkels van Witteveen en, zo bleek eerder deze week uit onderzoek van RTL Z, van het in januari failliete verklaarde Charles Vögele.

Eigen merk

Miller & Monroe, genoemd naar het echtpaar Arthur Miller en Marilyn Monroe, lanceert een eigen merk en verkoopt naast kleding ook producten zoals vazen en kleine meubels.

Er liggen nog twintig nationale en internationale merken in de winkel, waaronder een deel van de Witteveen-collectie. De twee modeketens van Vidrea Retail blijven voorlopig wel afzonderlijke bedrijven, zegt Hes.

Dit weekend openen de eerste Miller & Monroe-vestigingen in onder meer Emmen en Hoogeveen met de herfst- en wintercollectie. Binnenkort opent ook de webshop.