Business

Softbank steekt 4,4 miljard dollar in werkplekkenverhuurder WeWork

24 augustus 2017 21:18 Aangepast: 29 maart 2019 12:18
Het WeWork-kantoor aan de Amsterdamse Weteringschans. Beeld © WeWork

Het Japanse telecombedrijf Softbank steekt omgerekend 3,7 miljard euro in de Amerikaanse werkplekkenverhuurder WeWork. Met de kapitaalinjectie, een van de grootste ooit in een private onderneming, wordt het bedrijf gewaardeerd op meer dan 20 miljard dollar.

Het bedrag wordt gedeeltelijk opgehoest uit het investeringsfonds van de investeerder. Verder zal Softbank ook geld van zijn eigen bankrekening halen. Het is niet voor het eerst dat de Japanners investeren in WeWork. Nog geen vijf maanden geleden stak het bedrijf ook al 300 miljoen dollar in de aanbieder van flexplekken.

150.000 leden

WeWork werd in 2010 opgericht door de New Yorkers ​Miguel McKelvey en Adam Neumann. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste aanbieder van (flex)werkplekken ter wereld. Het heeft ruim 150.000 leden, die op meer dan 160 locaties in vijftig verschillende steden een bureautje kunnen huren.

 

 

Thumbnail

WeWork-oprichters ​Miguel McKelvey en Adam Neumann hebben met de investering van 4,4 miljard dollar alle reden tot lachen. Beeld © WeWork

Hoewel het merendeel van die locaties zich bevinden in de Verenigde Staten timmert het bedrijf ook aan de weg in Europa. Zo telt het twee locaties in Amsterdam, aan de Weesperstraat en de Weteringschans. Voor een flexplek in de hoofdstad betaal je maandelijks minimaal 100 euro, een eigen kantoortje begint bij 450 euro per maand.

Groei in Azië

Een derde van de investering van Softbank zal worden gebruikt voor de groei in Azië, de rest wordt gestoken in het huidige bedrijf. Via drie nieuw op te richten ondernemingen (WeWork China, WeWork Japan en WeWork Zuidoost-Azië en Korea) wil het bedrijf de internationale expansie aanzwengelen.

Softbank, dat wordt geleid door de rijkste man van Japan, is met een inleg van 100 miljard dollar het grootste techfonds ter wereld. Recent stak het onder andere geld in chipmakers ARM en Nividia, robotbouwers Boston Dynamics en iRobot, Uber-rivaal Grab, bezorgservice Deliveroo en de Chinese aanbieder van deelfietsen Olo.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van