Ga naar de inhoud
Ondernemen

Als startup aan de weg timmeren: NS en ANWB hebben er geld voor over

Archieffoto. Beeld © ANP

Heb jij een slimme oplossing voor problemen in het verkeer en het openbaar vervoer? NS en ANWB willen investeren in start-ups in de zogeheten mobiliteitsmarkt. NS trekt daar met het NS Innovatiefonds maar liefst 5 miljoen euro voor uit.

Het fonds van NS heeft een looptijd van zes jaar. Investeringen zullen variëren van 50.000 euro tot 500.000 euro. Doel van het innovatiefonds is volgens NS om de reiservaring van klanten te verbeteren. 

Dat is nodig met de ontwikkeling van de deeleconomie, zelfrijdende auto's, reisapps en ander gebruik van technologie in het verkeer en ov, vinden NS en de ANWB. Startende ondernemers kunnen snel en flexibel reageren op die markt, waar NS en ANWB dan weer een groot bereik en netwerk hebben, is het idee.

Idee pitchen
Wie in aanmerking wil komen voor een investering of een samenwerking doet er goed aan zich in te schrijven voor het Smart Mobility Pitch Event. Dit evenement wordt op 18 februari volgend jaar georganiseerd door NS en ANWB samen met de incubators Yes!Delft en UtrechtInc. 

Startups kunnen dan  een concreet idee pitchen aan Roger van Boxtel, CEO van NS, en Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Zowel ondernemers die pas net komen kijken, als ondernemers die een idee hebben dat klaar is voor markt zijn welkom. Inschrijven kan hier tot 28 januari.