Ondernemen

Scheringa Museum heeft nog steeds geen bestemming

24 augustus 2016 12:30 Aangepast: 30 juli 2017 14:00
Scheringa Museum Beeld © ANP

Het nooit afgebouwde Scheringa Museum heeft bijna een jaar nadat het werd geveild nog steeds geen nieuwe bestemming. De suggesties die mensen in mochten sturen hielden niet over.

In september vorig jaar werd het pand in Opmeer uit de failliete boedel van de DSB-bank geveild voor bijna een miljoen euro. De koper, vastgoedinvesteerder De Goede Steen b.v., had op dat moment nog geen concrete plannen voor pand.

Weinig schot in de zaak

Een jaar later blijkt er nog maar weinig schot in de zaak te zitten. "We hebben nog geen nieuwe bestemming gevonden", zegt Marcel Jansen van De Goede Steen. "Kom maar met goede suggesties."

Het afgelopen jaar werden potentiële investeerders of andere mensen met een goed plan al aangemoedigd om met goede ideeën te komen om het pand een nieuwe bestemming te geven. Maar daar zijn geen concrete plannen uitgekomen, vertelt Jansen. 

Muizenmuseum

Eén van de ideeën die het niet heeft gered kwam van iemand die voorstelde om het grootste muizenmuseum ter wereld onder te brengen in het gebouw. Met een oppervlakte van 10.000 vierkante meter moet dat qua ruimte wel haalbaar zijn. Maar Jansen geloofde er niet in.

Het gebouw staat op dit moment zowel te koop als te huur. Wat dat precies moet kosten, daarover wil De Nieuwe Steen niets kwijt. "Dat zouden we per geval moeten bespreken."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van