Ondernemen

Relaxen op vakantie is moeilijk voor ondernemers

27 december 2016 06:03 Aangepast: 29 juli 2017 09:30
55 procent van de offpisteskiërs neemt geen veiligheidsmateriaal mee. Beeld © Getty Images

De baas spelen en een eigen bedrijf hebben lekker relaxt? Helaas: veel ondernemers kunnen op vakantie niet echt ontspannen, blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Ivox.

Het onderzoek is gedaan onder 420 mensen in opdracht van softwarebedrijf Teamleader.

Daaruit blijkt dat drie op de vier hun hun telefoon en mailbox niet met rust laten kunnen en blijven deze regelmatig checken. Eén op acht maakt het nog bonter en geeft zelfs aan voortdurend contact te hebben met kantoor.

Ontspannen is ook moeilijk

Gelukkig is er een aantal werknemers dat het wel lukt om alle beslommeringen even te laten voor wat ze zijn: 25 procent durft zelfs zijn of haar telefoon uit te zetten. Twee van de tien ondernemers maken het helemaal bont: ze nemen niet eens één keer per jaar een vakantie van minstens een week. 

De helft van de ondernemers kan thuis na een werkdag niet ontspannen. Sterker nog: vier op de tien piekert zelfs nog door in bed en geeft aan dat het werk ten koste gaat van quality time met hun vrienden en gezin. Heb je een eigen bedrijf en heb je wel eens een belangrijk privémoment gemist vanwege werk? Je bent niet de enige: één op de vijf kan je de hand schudden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van