Ga naar de inhoud
Ondernemen

Mkb'ers dupe van krappe arbeidsmarkt: sollicitanten weggekaapt met vaste contracten

Beeld © Ampyx Power

De crisis maakt plaats voor krapte op de arbeidsmarkt. Vooral mkb-ers hebben moeite om hun vacatures te vullen. Wat levert dat voor problemen op? "Als je een vacature online zet word je platgebeld door recruiters."

In steeds meer sectoren begint het aantal werklozen per vacature flink terug te lopen. Uit onderzoek van het Centraal Planbureau voor de Statistiek blijkt dat vooral kleine bedrijven – tot 50 medewerkers –​ last hebben van tekorten aan personeel. Dat kost omzet en zorgt voor andere problemen.

Digitaal

Projecten lopen vertraging op, klanten worden in de wacht gezet en er staat een rem op innovatie, zegt Mark Koning, oprichter van IT Recruitment. Zijn bureau zoekt IT-personeel voor zo'n vijftig bedrijven, waarvan de helft mkb'ers. Koning ziet voor het eerst in de afgelopen tien jaar het herstel van arbeidsmarkt doorzetten.

Het zijn niet alleen IT'ers die gezocht worden. Arwen Obermeyer, oprichter van online marketing- en developmentbedrijf Jelba, is op zoek naar ander personeel, zoals SEO-copywriters. "Echte digitale denkers en doeners zijn heel weinig beschikbaar."

Struikelen over recruiters

Jelba – nu met 14 man – wordt door de tekorten op de arbeidsmarkt geremd om te groeien. In de zoektocht naar personeel struikelt Obermeyer vooral over de recruiters. "Als je een vacature online zet, word je platgebeld door recruiters die voor je aan het werk willen. Daar ben je zo veel tijd mee kwijt dat je bijna niet meer toekomt aan praten met kandidaten."

Gebruikmaken van hun hun diensten doet Obermeyer niet, want daar zijn de bedragen te hoog voor. "Dat kost zo 12 of 16 duizend euro per plaatsing."

Actief benaderen

Ook engineers zijn moeilijk te vinden, vertelt Layla Groeneweg. Ze is HR-manager bij Ampyx Power, een bedrijf dat sinds 2009 vliegende windturbines ontwikkelt. Nadat Groeneweg in twee verschillende interimprojecten ruim tien specialisten toevoegde aan het Ampyx-team van veertig man, werd ze aangenomen en huurt ze inmiddels zelf recruiters in ter versterking. “Het kost veel tijd, want je moet mensen actief benaderen en warm maken via een eigen netwerk of Linkedin.”

Buitenland

Hoeveel geld de openstaande vacatures Ampyx Power kosten, kan Groeneweg niet zeggen. Maar de werkdruk op het bestaande personeel ligt onwenselijk hoog en vertragingen zijn problematisch. Het bedrijf moet resultaatafspraken nakomen met aandeelhouders en uitkomen met budgetten.

Werven doet Ampyx Power, met Engels als voertaal, nu in verschillende Zuid-Europese landen, of nog verder weg. Twee nieuwe medewerkers komen uit Zuid-Afrika en Australië. Van de IND heeft het bedrijf een kennismigrantenstatus gekregen waarmee ze zonder individuele screening nieuw personeel naar Nederland kunnen halen, inclusief verblijfs- en werkvergunning.

Arbeidsvoorwaarden

De gespecialiseerde engineers die Ampyx Power zoekt, zijn niet te vinden bij uitzendbureaus. "Ze worden al benaderd voordat ze bedacht hebben dat ze een baan zoeken." Sollicitanten hebben vaak nog meerdere andere sollicitaties en moeten kiezen voor inhoud. "Op salaris of arbeidsvoorwaarden delven wij het onderspit." Jaarcontracten of vaste contracten kunnen grote bedrijven makkelijker bieden dan mkb'ers.

Hans Biesheuvel, oprichter van Ondernemend Nederland (ONL), wordt bestookt met vragen over wat te doen met de krapte op de arbeidsmarkt. Biesheuvel adviseerde mkb'ers op RTL Z eerder om op ROC's af te stappen en te kijken naar samenwerking in het opleiden van mensen.  "Anders gaan de tekorten je omzet kosten."

Dit is een artikel van