We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 juli 2010 15:12

Biodieselfabriek in Eemshaven sluit de deuren

Biodieselfabriek Biovalue in de Eemshaven in Groningen gaat sluiten. Het bedrijf produceert biodiesel uit koolzaad, maar de productiekosten waren te hoog, zo maakt Biovalue bekend. Door de sluiting verliezen 27 mensen hun baan.

Stijgende grondstofprijzen

Biovalue ging in 2007 van start met de productie van een milieuvriendelijke brandstof als alternatief voor benzine voor auto's. Al vrij snel na de start ging de prijs van grondstof koolzaad omhoog, waardoor de biodiesel duurder werd. Bedrijven importeerden daarop veel goedkope biodiesel uit het oosten, geproduceerd uit soja.

Delta

De aandelen van Biovalue werden in 2008 overgenomen door energiebedrijf Delta, dat er echter ook niet in is geslaagd op een rendabele wijze biodiesel te produceren.

Topnieuws