Beurs

Voor veel beleggers is vakantie ook écht vakantie

04 augustus 2017 13:46 Aangepast: 13 november 2017 05:47
Beeld © ANP

In de zomermaanden blijven de meeste beleggers net zo actief op de beurs als in de andere maanden, maar als ze écht naar de camping of een hotel gaan, dan laten veel beleggers de beurs even voor wat die is.

Dat blijkt uit een onderzoek van BinckBank. Van de tegeltjeswijsheid 'sell in may and go away, but remember to come back in september' trekt meer dan zeven van de tien beleggers zich niets aan. Ze blijven net zo veel handelen als in de rest van het jaar.

Een deel blijft wel handelen, maar minder. Ruim 2 procent wordt zelfs actiever.

Minder beleggen op het strand

Maar in de periode dat beleggers er met de tent op uit gaan naar Italië of vliegen naar Spanje, dan betekent vakantie voor de meesten ook echt vakantie. Ze denken dan veel minder of zelfs helemaal niet meer aan de beurs.

Van hen handelt 41 procent helemaal niet en nog eens 28 procent handelt veel minder dan anders. Voor bijna 30 procent maakt het niet uit, ze handelen gewoon door aan de rand van het zwembad. Zo'n 1,5 procent heeft blijkbaar tijdens de vakantie meer tijd en is juist actiever op de beurs dan normaal.

Steeds meer via een app

De mobiele telefoon blijkt een uitkomst voor veel beleggers. Nu heeft 45 procent een app geïnstalleerd, maar die wordt wel nog met name gebruikt om koersen te checken. Toch wordt nog steeds 80 procent van de transacties via een desktop gedaan. In het buitenland zoekt de helft van de beleggers nog wel een veilige verbinding op als ze orders inleggen via hun telefoon.

Frappant is trouwens dat bijna één op de vijf zegt helemaal niet blij te zijn dat ze op hun smartphone de koersen kunnen checken en kunnen handelen. Ze kijken er dan te veel naar en het maakt onrustig, zeggen ze.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van