Ga naar de inhoud
Beurs

Perfect eerste jaar voor beleggers in Philips Lighting

de Schiphol Innovative Gate, een ultramoderne, nieuwe gate op de G-pier. Het concept is ontwikkeld in samenwerking met Philips Beeld © ANP

Aandeelhouders die een jaar geleden bij de beursintroductie in Philips Lighting stapten hebben een fantastisch jaar achter de rug. De koers steeg met maar liefst 58 procent. Dat is heel wat beter dan moederbedrijf Philips en de AEX.

Een koerswinst van 58 procent in een jaar tijd is bijzonder fraai. Vergelijk het ook maar eens met de rente die je op een spaarrekening kunt krijgen. Dat is nu niet veel meer dan 0,5 procent en bij de meeste aanbieders een stuk minder. Beleggers in Philips Lighting mogen dus niet klagen.

Ze hebben in de afgelopen twaalf maanden ook meer twee keer zoveel koersrendement behaald als beleggers in moeder Philips en bijna vier keer zoveel als beleggers in de AEX.

Philips bracht al eerder chipdivisie NXP en chipmachinemaker ASML naar de beurs. Die bedrijven plus Philips Lighting zijn nu bij elkaar zo'n 3,5 keer zoveel waard als Philips nu.

Philips zelf richt zich op gezondheid

Moeder Philips bracht de lichtdivisie eind mei vorig jaar naar de beurs. Het wilde zich zelf helemaal richten op gezondheidstechnologie. Eind vorige maand werd weer een belang verkocht, waardoor Philips nu nog minder dan de helft heeft in Philips Lighting.

De komende tijd zullen meer aandelen op de markt komen. Philips wil het belang namelijk helemaal afbouwen. Maar tot 21 juli mag het in ieder geval geen stukken verkopen.

Thumbnail
Bron: RTL Z
Dit is een artikel van