Ga naar de inhoud
Aangeboden door Fox-IT

Nieuw programma 'Cyberupdate' start 17 maart

Beeld © Cyberupdate

We zijn ons er vaak niet van bewust, maar elke organisatie ligt virtueel onder vuur. Omdat voorkomen beter is dan genezen, zendt RTL Z in samenwerking met Fox-IT, wereldwijd expert op het gebied van cyberbeveiliging, zes weken lang het nieuwsprogramma 'Cyberupdate' uit. Word in slechts twee minuten bijgepraat over het belangrijkste cybernieuws.

In RTL Z Cyberupdate brengt presentator Remy Gieling je wekelijks op de hoogte van de belangrijkste cyberrisico’s. Hoe gaan cybercriminelen te werk? Wat kun jij als bedrijf doen om te zorgen dat ze een virtuele deur verderop openbreken? En welke stappen zet je als je helaas de dans niet hebt kunnen ontspringen? Kijk iedere vrijdag Cyberupdate om 15:30 uur op RTLZ. 

'Cybercrime, wat valt er nou bij mij te halen?'

We zijn digitaal actiever dan ooit en dat lokt cybercriminelen. Christo Butcher, Executive Consultant bij cyberbeveiligingsbedrijf Fox-IT, ziet het aantal cyberaanvallen met het jaar toenemen: "De afgelopen jaren zijn cybercriminelen stinkend rijk geworden door er op los te hacken. Het is een succesvolle business voor ze en ze zullen er mee doorgaan. Als je cybersecurity niet serieus neemt, dan word je al snel hun zoveelste slachtoffer. Erger nog, dan draag je bij aan hun succes, waardoor ze nóg harder toeslaan."

Collega Willem Zeeman, Principal Incident Response Consultant (de 'digitale brandweer'), vult aan: "De meeste mensen weten wat ze moeten doen wanneer een vlam in de pan slaat, maar weten ze ook hoe te handelen na het ontdekken van een cyberincident? Dat hier nog steeds veel te verbeteren valt, blijkt uit de statistieken én alle nieuwsitems die aan de lopende band de revue passeren. Hoe zeker ben je ervan dat jouw genomen cybersecuritymaatregelen - mits je überhaupt voorzorgsmaatregelen hebt getroffen -  voldoende zijn om cybercriminelen buiten de deur te houden?"

Cybernieuws op de buis

Zeker met de toenemende dreiging van cybercrime kunnen we niet meer om het onderwerp heen. Waarom het volgens de experts een goede zet is om wekelijks een korte cyberupdate op televisie te delen? Butcher: "Cybersecurity zien veel mensen als een lastig onderwerp, maar eigenlijk is het vrij eenvoudig als je je er even in verdiept. Programma’s zoals Cyberupdate geven praktische handvatten om ondernemers en burgers op weg te helpen."

Zeeman vult zijn collega aan dat cybersecurity vaak als een complex topic klinkt. "Dat hoeft niet! Het is lang niet altijd zo complex, maar het kost gewoon wel even wat moeite. Steek je genoeg tijd en energie in jouw cybersecurity? Cyberupdate helpt om inzicht te krijgen in welke dreigingen continu op de loer liggen en wat je kunt ondernemen om de kans op een cyberaanval te verkleinen."

Cyberupdate

RTL Z zendt zes weken lang in samenwerking met Fox-IT, expert op het gebied van cyberbeveiliging, 'Cyberupdate' uit. Verwacht een twee minuten durend programma over het belangrijkste actuele cybernieuws.

Cyberupdate wordt vanaf vrijdag 17 maart zes weken lang om 15:30 uur op RTL Z uitgezonden.