Omzet daalt na corona

Beursgang Bol.com gaat niet door vanwege 'slecht beursklimaat'

10 augustus 2022 08:58
Er zijn nu minder investeringen in Bol.com nodig. Beeld © ANP / Hollandse hoogte / Peter Hilz

De voorgenomen beursgang van webwinkel Bol.com gaat niet door. Volgens eigenaar Ahold Delhaize, ook moeder van onder meer Albert Heijn, is het beursklimaat nu niet goed genoeg om een deel van de aandelen van Bol.com te verkopen.

Dat zegt het concern bij de publicatie van de resultaten over het tweede kwartaal. Als het sentiment op de beurs beter is, dan zal Ahold bekijken of een beursgang dan wel een goed idee is.

Vorige week lekte al uit dat Ahold Delhaize de beursgang mogelijk zou uitstellen, nu is dat officieel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Ahold Delhaize blaast beoogde beursgang van webwinkel Bol.com af'

Minder snelle groei

Vorig jaar maakte Ahold Delhaize bekend dat het Bol.com in de tweede helft van 2022 naar de beurs wilde brengen. Dat zou geld voor verdere groei moeten opleveren.

Maar Ahold Delhaize zegt nu minder hoge investeringen te gaan doen. Dat kan, volgens het concern, omdat webwinkels nu minder snel groeien.

Na corona

Tijdens de coronapandemie gingen consumenten veel meer online bestellen, mede doordat veel winkels een deel van de tijd gesloten waren.

In het tweede kwartaal daalde de omzet met 2,1 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Toen steeg de omzet juist fors: met ruim 24 procent.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van