Koersval Tesla

Elon Musk verliest in 2 maanden bijna 100 miljard dollar

25 mei 2022 13:08 Aangepast: 25 mei 2022 14:55
Elon Musk tijdens het Met Gala in New York. Beeld © AFP

Het vermogen van zakenman Elon Musk heeft in bijna twee maanden tijd een enorme deuk opgelopen. Hij is momenteel nog 193 miljard dollar waard (181 miljard euro). Dat was begin april nog 288 miljard dollar. De daling van 95 miljard volgde op het zware koersverlies van het aandeel van de elektrische autofabrikant Tesla, waarvan Musk oprichter en topman is.

Hoewel het vermogen van Musk is geslonken tot het laagste niveau sinds augustus vorig jaar is hij nog altijd veruit de rijkste persoon ter wereld, volgens de miljardairsindex van persbureau Bloomberg. Jeff Bezos, de oprichter van webwinkelconcern Amazon, is de nummer twee met 128 miljard dollar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Twitter-bestuur wil Elon Musk aan overnamebod houden

Twitter-deal 

In maart daalde het vermogen van Musk ook al even tot onder de 200 miljard dollar. Maar door een sterk herstel op de aandelenmarkten steeg zijn vermogen op 4 april op naar 288 miljard dollar. Dat was op dezelfde dag dat Musk onthulde dat hij een belang in socialmediaplatform Twitter had gekocht. Kort daarop lanceerde Musk een overnamebod op het hele bedrijf.

De Tesla-topman heeft al een akkoord bereikt met de directie van Twitter over de overname, maar heeft de deal onlangs in de wacht gezet, omdat hij meer duidelijkheid wil over het aandeel nepaccounts op de berichtendienst.

Koersen gekelderd

Door de onzekerheid rond de overnamedeal en de onrust op de beurzen zijn de aandelenkoersen van zowel Twitter als Tesla flink gezakt. De prijs van een aandeel Tesla is bijna gehalveerd. Op 4 april kostte een aandeel nog ruim 1145 dollar, vandaag ben je er iets meer dan 628 dollar aan kwijt.

Een aandeel Twitter daalde van bijna 50 dollar op de dag van de aankondiging van Musk, naar bijna 36 dollar vandaag. 

Elon Musk wil Twitter overnemen. Wat is de baas van Tesla en SpaceX van plan met het socialmediaplatform? En welke gevolgen kan dat hebben voor de gebruikers?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van