Ga naar de inhoud
'Technisch probleem'

Storing DeGiro op cruciaal moment, beleggers konden niet handelen

Beleggers konden niet handelen en zeggen zo geld te hebben verloren. Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

Precies op de dag dat Rusland Oekraïne binnenvalt willen veel beleggers orders doorgeven. Maar klanten van DeGiro hadden vanochtend pech. Handelen bleek niet mogelijk.

Als er één dag is dat veel beleggers willen handelen, dan is het vandaag wel. Sommige beleggers willen bijvoorbeeld aandelen verkopen, omdat ze de onzekerheid die op de financiële markten heerst vrezen.

Maar vanochtend kwamen ze van een koude kermis thuis.

Software update

Achim Schreck, hoofd bedrijfscommunicatie, zei in eerste instantie niet op de hoogte te zijn van een storing. Maar even daarna zei hij wel dat en veel verkeer was, 'zoals je je kunt voorstellen'.

Op vragen via de mail, zegt hij later dat 'sommige systemen moesten worden herstart vanwege een software update'. Volgens hem konden sommige beleggers niet handelen voordat de beurs openging. De website allestoringen.nl geeft aan dat er na 09.00 uur inderdaad minder storingen waren, maar beleggers klaagden ook toen nog over problemen.

Gevechten
Volg onze liveblog:
Gevechten om vliegveld nabij Kiev, 5 doden bij crash Oekraïens vliegtuig

'De grootste'

DeGiro is onderdeel van FlatexDeGiro. Je kunt er orders plaatsen zonder advies te krijgen (execution-only, in jargon). Naar eigen zeggen is het op dat vlak de grootste van Europa met een bankvergunning.

DeGiro telt volgens de site meer dan 600.000 beleggers. Op Twitter beklagen beleggers zich ook in het Spaans en het Frans over problemen met handelen.