Ga naar de inhoud
Van onze partner BTC Direct

Zeg je bitcoin als betaalmiddel, dan ga ik in de ankers'

Ralph Wessels, Bart Mol, Bert Slagter en Rens de Jong (v.l.n.r.)

In het nieuwe wekelijkse programma RTL Z Crypto bespreken deskundigen de cryptomarkt en delen ze hun ongezouten mening over de digitale valuta. De uitzending met Ralph Wessels (Chief Investment Strategist ABN AMRO), Bart Mol (host Satoshi Radio) en Bert Slagter (auteur 'Ons geld is stuk') gemist? Kijk het hier terug.

Alweer de derde aflevering van het nieuwe programma RTL Z Crypto, waarin we het hebben over alles wat met investeren in crypto's te maken heeft. Is dit iets waar je als serieuze belegger iets mee moet of is het vooral een luchtbel die een keer moet gaan knappen? De drie gasten van deze week delen hun ideeën in een één minuut durende pitch. Let op: alle pitches bevatten ideeën en zijn geen individuele koopaanbevelingen.

Ralph Wessels komt uit de aandelenwereld, de 'klassieke belegger.' Hoe kijkt hij naar cryptocurrencies? Volgens hem laat de discussie rondom crypto's zien dat beleggen, in welke vorm dan ook, ertoe doet. "Als je zegt 'Bitcoin is een betaalmiddel', dan ga ik puur in de ankers. Zoals wij een euro in de supermarkt gebruiken, daarvoor vind ik het inefficiënt." Hij ziet nog veel hobbels op de weg. Neemt niet weg dat hij zeker gelooft in de decentralised finance ontwikkeling en tokenisatie. Zijn advies? "Kijk vooral naar het bedrijfsmodel, zorg dat je rendement pakt en houd risico's in de gaten."

Beleggen
Lees ook:
Beleggen in aandelen of bitcoin, wat adviseren experts?

Als tweede betreedt Bart Mol het podium. Hij geeft een klein inkijkje in de toekomst. Een toekomst met digitaal geld voor iedereen als het aan hem ligt. Als anekdote neemt hij zijn reis naar El Salvador, het land waar Bitcoin een wettig betaalmiddel is. Zijn creditcard werkte niet, dollars had hij nog niet op zak, maar hij kon er wél met Bitcoin betalen. "Binnen tien seconden was de transactie afgerond en had de verkoopster haar geld en ik mijn zonnebrandcrème." 

Bert Slagter sluit de ronde pitches af met een verhaal over drie groepen die aan geld van de toekomst werken: centrale banken, grote techbedrijven en open source cryptogeld. "Geld van de toekomst is programmeerbaar geld. Het is een geweldig instrument als het in handen van een betrouwbare partij is, maar wat als een overheid of een techbedrijf gekke dingen met het geld doet? Dan is het fijn dat Bitcoin er als onafhankelijke optie voor iedereen is." 

Kijk de aflevering terug of meld je hier aan voor de volgende RTL Z Crypto Seminar.

Waarom
Lees ook:
Waarom bitcoin de oplossing is? 'Ons geld is stuk'