Van onze partner BTC Direct

RTL Z Crypto aflevering 4 - 'The Bitcoin Reformation'

14 december 2021 14:07 Aangepast: 20 december 2021 07:17
Janneke Willemse in gesprek met bitcoin analist Tuur Demeester Beeld © RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is een nieuw wekelijks en actueel programma over de cryptomarkt. Heb je het interview van beleggingsexpert Janneke Willemse met bitcoin analist Tuur Demeester gemist? Kijk het hier terug.

In elke uitzending van RTL Z Crypto gaat presentatrice Janneke Willemse in gesprek met een speciale gast over cryptocurrency, strategie, risico's en kansen. Deze week praat ze met de in Austin (Texas) wonende Tuur Demeester, bitcoin pionier en gerenommeerd analist, over zijn paper 'The Bitcoin Reformation.'

In dit rapport plaatst Demeester bitcoin in een historisch perspectief. Zo verdedigt hij de stelling dat de protestantse Reformatie een revolutie was die mogelijk werd gemaakt door de drukpers en de watergeuzen. Destijds draaide het in essentie om een scheiding tussen de kerk en staat.

Demeester: "De bitcoin reformatie is een revolutie die mogelijk wordt gemaakt door de komst van het internet en, wat je zou kunnen noemen, de bitcoingeuzen. In plaats van een robuust systeem te bouwen via dammen en dijken zoals vijfhonderd jaar geleden, bouwen de bitcoiners decentrale netwerken die met inscriptie worden beveiligd. In feite draait deze revolutie om een scheiding tussen staat en geld. 

Hoe Demeester de scheiding tussen staat en geld voor zich ziet, wat hij ervan vindt dat centrale banken nu ook met hun eigen crypto's bezig zijn, en wat de grootste bedreiging is? Kijk het interview en krijg antwoorden.

Kijk de aflevering terug of meld je hier aan voor het volgende RTL Z Crypto Seminar.

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto

RTL Z Crypto is van 6 t/m 22 december en van 3 januari t/m 9 februari 2022 wekelijks op dinsdag en woensdag (9:15 uur en 17:45 uur) op RTL Z te zien. Zelf aan de slag met crypto's? Maak een account aan bij BTC Direct.

Miniatuurvoorbeeld
Kijk ook:

RTL Z Crypto aflevering 2 - 'Ons geld is stuk'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van